Turbo är i höglöp

Annonser

Andra eller är det tredje dagen som vår Turbo lyfter på svansen så elegant när Lino närmar sig. Han får en del fnatt och vill gärna ha sig ett nyp, som vi brutalt stoppar. Turbo är ju inte direkt hjälpsam med att vända sig bort och man blir helt slut efter ett sådant fnatt. Nu räknar vi dagarna tills det är över. Man glömmer så fort och jag måste alltid titta på förra årets almanacka. Jag antecknar alltid Turbos löpperioder och hur långa de är samt höglöpet.

Dagen började med moln, men ju längre dagen led ju soligare blev det. Härligt för oss tvåbenta som turades om att vakta hundarna. Just nu har vi Turbo i koppel och hon sover på kylmadrasserna. Det är visserligen skönt att sitta och läsa under parasollet men lite tråkigt också i längden. Men det är våran tillvaro just nu.

Från och med i morgon är det ca sex dagar kvar av hela Turbos löp och ett par dagar med höglöp. Jag brukar tvätta hennes fiffi när det är på slutet och nu har jag även sprayen som eliminerar lukten rätt så bra. Det blev rätt så mycket löpsnack i dagens inlägg. Men nu är det nog med det.

Vi har gjort rent golven inne i huset idag och nu luktar det gott. Jag brukar passa på att fräscha upp mattorna också och vi känner oss nöjda med dagens arbete. Tidigare har vi försökt städa hela huset med allt vad det innebär på två dagar efter varandra men nu sprider vi ut städningen på olika dagar, vilket känns bättre. Livet och dagarna måste innehålla mer än bara städning. Eller hur?

Jag fick ju hjälp med att få ett namn på trädet vi har med alla gula frukter. Tusen tack för det ännu en gång. En japansk mispel som bären kan kokas till god sylt. Men i år låter jag nog bli men småfåglarna mumsar på frukterna allt vad de kan.

Ursäkta om bilderna inte är alltför konstnärliga just nu då jag inte har den tiden att hitta mina vinklar och objekt. Men idag fick jag min sista beställning på objekt till mitt tecknande och nu har jag totalt 80 st vykort att teckna av. Blev väldigt förtjust i de jag fick idag och JR tyckte också att de var fina. Det ska bli roligt att teckna av dem.

Men det får bli en annan dag. Fredag snart och dags för helg.