Nöjda och glada

Annonser

Var faktiskt en bra allsång ikväll från Skansen. Såg skylten med skåne som värmde. Skansen ska ju innehålla allt från hela Sverige och iklväll gjorde allsången det.
Men fy tusan vad mygg det var ute ikväll då.
Beror säkert på allt regnandet.

Tänker på de som bor i myggtäta laandskap. För att inte tala om knotten i Norrbotten.

Har läst alla inläggen

Annonser

Det var en hel del som hade synpunkter på detta med esc och att evenemanget gick till Malmö Arena. Vad man kunde utläsa var det hat som stockholmarna har mot malmöiterna och andra delar av landet. Inte för att skåningar har så mycket övers för stockholmare som inte ens accepterar den dialekt man har här nere. Ändå är det otroligt många stockholmare som åker till Båstad under tennisveckan, Falsterbo under hästtävlingarna, besöker Ystad för att se var Mankell spelas in mm mm. Då har man inget mot att spendera sina pengar i skåne och köra ned tårna i den mjuka sand som finns här nere. Samtidigt som skåningar åker till Stockholm för att beskåda alla sevärdigheter som finns där.

Hur ska vi kunna göra något åt rashatet, när vi inte ens klarar av att acceptera folk från olika landsändar. Det borde vi kanske först ta itu med. Sverige är ett avlångt land med flera olika dialekter som vi bör bevara. Alla evenemang ska inte hamna i huvudstaden, utan spridas ut mer än de görs idag, är min åsikt. Hade Göteborg eller Stockholm fått esc så hade jag bara gratulerat till det. Men kanske suckat lite om det hamnat i huvudstaden då de har så mycket av andra engagemang.

När Sverige arrangerade esc år 2000, var det Globen som var arena och den tar mindre publik än Malmö Arena. Men det blev en väldigt fin tillställning och vi sneglade inte på vad andra länder hade för arenor. Sändningen från Baku var under all kritik, då ljudet var anskrämligt. Programledarna framstod som amatörer och det enda jag gillade var färgerna som visade varje lands flagga från arenan. Ändå var det en enorm anläggning. Så störst är inte alltid bäst. Vad Sverige kan slå alla med är ett ypperligt arrangemang, utmärkt ljud och proffsiga programledare. Det är viktigare än en stor arena.

Detta käbbel som nu uppstått är sämre publicitet än något annat vi kan visa upp. Många hävdar att nu kommer alla att bo och äta i Köpenhamn och de tar stor del av vinsten, så kan jag bara upplysa om att det var många som bodde i Malmö och spenderade sina pengar där, då Danmark stod som värd. Därför att det är dyrare i Köpenhamn än i Sverige, så enkelt är det.

Men det är tråkigt att dessa motsättningar finns mellan stockholmare och andra invånare i Sverige.

Så spännande

Annonser

Idag ringde min första veteran. I morgon ska jag alltså ha min första intervju och nu har jag plockat ihop foldern de ska få. Det känns verkligen roligt och spännande. Kommer en så kommer fler eftersom det sprider sig och förhoppningsvis blir det någon fler intervju innan veckan är över. Jag ska ha en stor kunskapsbank innan augusti hoppas jag i alla fall.

Tror de flesta jobben kommer då semestrarna är över och folk ser hur mycket det är som behöver göras i både trädgård och hem. Nu ska jag sätta ihop fler posters som vi kan sätta upp. Detta fick mig på väldigt bra humör och nu gäller det att smida medans järnet är varmt.

www.veterankraft.se

 

Ny dag nya utmaningar

Annonser

Jag fortsätter min uppbyggnad av företaget och hoppas att det lossnar efter ett tag.
Nu har jag satt upp lappar lite här och var i kommunen. Så nu är det tålamod som gäller. Mer lappar ska tillverkas och sättas upp. Man måste låta de som funderar på att arbeta med oss känna att det är dags att ringa.

Det är ju inget tvång att arbeta för en pensionär så de måste känna för det. Nu under sommaren känns det kanske ok att vara ledig, men till hösten är det inte lika roligt.

Stort tålamod och optimism alltså.

http://www.veterankraft.se