Nu mår man som en drottning

Annonser

Med en spartansk middag, ett glas vin och en stund i bubbelpoolen mår man bra.
När man tänker efter så har vi det väldigt bra jämfört med många andra.
Att kunna åka ut med en egen husbil i några dagar och komma hem till sitt hus med bubbelbad efetr det, är en lyx.
Så har vi inte haft det tidigare och nu är man väldigt tacksam.

Många har det mycket sämre i livet. Jag tänker mycket på dem och känner att om jag bara kunde så skulle jag göra mer än det jag gör idag.

Huset städat och luktar rent

Annonser

Efter en regnig färd hemåt satte vi oss med varsin öl och läste tidningen. Det gick ganska fort då det verkar vara nyhetstorka och det mesta handlar om OS eller Syrien. Två väldig skilda företeelser just nu och den sistnämnda är tragisk. Hur kan man slakta sina egna utan skrupler? Bara för att behålla makten i landet offrar han sitt eget folk. Var kommer alla dessa maktgalna idioter från? Hur blir man sådan? Tror att det är fler än jag som har dessa funderingar efter att ha läst vad som händer i Syrien just nu.

Med dessa tankar i huvudet tog jag mig an dammtorkningen av huset. Nu är det klart och alla blommor har fått vatten. Det får faktiskt räcka för idag och nu väntar jag på att mannen blir klar med dammsugningen. Sedan ska det bli gott med mat. Vi fuskar idag och köper varsin pizza. Igår lagade mannen en jättegod indisk gryta så jag klagar inte på kocken, han behöver vila inför arbetsdagen i morgon.

Första dagen efter invigningen av de olympiska spelen verkar flera av de svenska deltagarna ha gjort fina resultat. Även om jag inte är en idrottsfantast så hoppas jag att det kan bli en eller annan medalj. De har tränat för detta så länge och jag kan tänka mig att få delta här är en höjdpunkt i deras karriär. Heja Sverige!!!!

Snopet vakna till regn

Annonser

Ett välkänt smatter hördes på husbilstaket när vi vaknade idag och ett snabbt beslut togs om att göra oss klara och åka hem. Eftersom vi är i Ystad blir det en lite tur i alla fall. Men kunde inte högtrycket hållit i sig lite längre? Det verkar bara bli tredagarssol och sedan kommer lågtrycken igen. Visserligen är det +20 ute men vad hjälper det när man blir som en dränkt katt om man går ut.

Tur är att vi åkte ut när värmen och solen fortfarande var här. Hade vi väntat till fredag så skulle man grämt sig ordentligt. Igår var det soldis på dagen men sedan började det blåsa ordentligt i några timmar. Jag tycker synd om de som har semester i Sverige och får stå ut med detta väder var och varannan dag. Nu fick vi tre dagar med fint väder och hundarna fick bada. Unkas kom på att han kunde simma och kastade sig ut i vattnet för att simma in åt land igen. Sedan låg de ute i gräset och torkade.

Många ekipage har gett sig av och en del kanske åkt hem, medan andra passar på att köra då vädret är så dåligt. Att sitta och glo en hel dag i detta väder är ingen hit. Hoppas solen lyser någonstans i Sverige idag och kan njuta av dagen. De som har husbil kan ju ta sig dit och fortsätta sin semester.Vi andra åker nog hem och förbereder arbetsveckan. Men kanske kanske lyser solen nästa helg också.