Funderingar på söndagen

Annonser

Inte visste jag att flyttkartongen skulle innehålla så många minnen. Jag skriver inte dagbok men almanacka med det som dagarna innehåller. Tycker att det är roligt att se tillbaka på den dagen som är t.ex idag. Hur var vädret och vad gjorde jag? Det blev ett avbrott i plockandet där och när jag sedan fortsatte var det min mammas almanackor som hon skrev i. Men de ska jag ägna hösten åt att läsa. Jag har läst en del och det blev lite jobbigt för saknaden blev så stor.

Hittade också flera foton som det var längesedan jag tittade på. Jag sommarjobbade i en fotoaffär under den tid jag studerade i Uppsala. Då passade jag på att skicka in gamla foton för restaurering. Ville ge dem till mamma och pappa och de blev väldigt glada. Fick tillbaka dem av pappa när han höll på att döstäda förra året. Då lade jag dem i ett stort kuvert och idag tog jag fram dem. De är så fina min farmor och farfar och pappas mormor och morfar. Pappa och mammas bröllopsfoto som jag även har i orginal.

Minnen och tankar flög genom huvudet där jag satt vid lådan och just nu känns det jobbigt. Livet som en gång var och de man pratade med finns inte. Sedan de som man aldrig träffat, men gärna skulle vilja lära känna.

Tänk; vad mycket känslor och tankar en flyttlåda kan väcka. Jag borde ju veta vad den innehöll för jag packade den själv. Men man glömmer när tiden går.

Molnig söndag

Annonser

Idag är luftfuktigheten så hög att trosorna krullade sig när jag skulle klä på mig efter duschen. Jag torkade håret med endast kalluft på och det var så skönt. Att få svalka huvudet.

Ingen sol, då blommar inte oleandern så fint som den gjorde igår. Himlen är grå och det hade varit skönt med en regnskur. Fast det blir nog inte så.

Mr J som måste vara igång, sätter upp nya dörrlister på toaletten som är färdigmålad. Något han tycker är mycket roligare än att måla.

Jag tänker tömma flyttlådan som står i biblioteket. Nu har jag mina två engelska lådor tomma och kan lägga mina saker i dem. Vi har inte hittat en häftapparat och jag misstänker att den ligger i flyttlådan.

Det är lagom pyssel på en söndag och sedan lyssnar vi nog på en sommarpratare i podden. Tar en öl och äter panini.