Skärtorsdag vet alla det?

Annonser

Såg några förskrämda påskkärringar utanför ikväll och undrar om de vet var de ska. Det är inte ikväll de ska tigga godis utan på påskafton. De såg mer ut som klädda för halloween och trodde antagligen att det är samma sak.
Tråkigt när gamla traditioner inte berättas av föräldrarna.

Ikväll ska alla kärringar flyga till blåkulla för party. Jag avstår då kvasten är sönder och katten har rymt. Hundarna skrämde iväg den.
Jag får äta ägg i morgon och försöka tänka på varför vi ska fira påsk.
Jesus uppsteg från de döda enligt kristen tro. Men vad var det från början? Som vanligt har kyrkan stulit från tidigare religiösa riter.
Jag tänker leta upp ursprunget i morgon.

Folk är som tokiga

Annonser

Jag har precis varit ute på promenader med hundarna och eftersom det är påskhelg så slutar många tidigare idag. Många har tydligen rusat ut i trädgården för att fixa det ena och det andra. Allt ska bli klart tills släkten eller bekanta kommer på middag. Men jag såg på tv i morse att det är lite för tidigt att börja i stor stil. Kylan på nätterna kan ödelägga allt. Så vår trädgård får vila ett tag till och invänta värmen.

Lögnen kan bli sanning

Annonser

Många med mig upprörs säkert över den misshandel 61-åriga Carl-Eric, utsattes för i Kortedala, Göteborg. Hur kan ett gäng tonårspojkar göra så mot en ensam äldre man? Jag läser idag att pojkarna säger att det var i försvar, då mannen skulle ha hållit i en av pojkarna. De skulle försvara pojken. Jag kallar inte sparkar mot en liggande människa att försvara någon. Det är ren misshandel av grövsta sort. Avskyvärt helt enkelt.

Pojkarna skulle ha sparkat en colaburk mellan sig och Car-Erics hund blev rädd för detta. Han säger då till dem att sluta varvid en ordväxling uppstår. Jag kan riktigt höra den ordväxlingen, hur pojkarna skiker okvädningsord och tuppar sig mot honom. Har tyvärr själv varit med om samma sak. Jag hade turen att kunna springa in på en bensinmack med min hund, annars vet jag inte vad som hade hänt. Under tiden fick jag höra ord som att min mor var en hora mm. Detta hände bara för att jag bad ett gäng pojkar att inte köra med mopederna då jag passerade med min hund.

Föräldrarna till dessa pojkar är chockade och kan inte tro att de misshandlat en äldre man oprovocerat. Jag kan bekräfta att det kan de visst det. Eftersom pojkar och även flickor i gäng anser sig vara oövervinnerliga och starka, så kan ett endaste ord trigga dem till misshandel. Jag tycker dessa föräldrar ska rannsaka sig själva och se var i uppfostran de misslyckats. För det har de. Respekten för någon annans liv och att inte sparka på en liggande människa.

Nu hoppas jag att rätten inte går på denna lögn, utan ser till att dessa pojkar får rätt behandling så de inte gör om detta igen. Carl-Eric kan ju inte berätta vad som hänt eftersom han knappt är levande idag. Så fruktansvärt att förstöra en människas liv. Man blir bara illamående av hela händelsen. Det var en av orsakerna till att jag flyttade till en by ute på landet. Här går det lätt att leta reda på vem som gjort vad och prata med föräldrarna eller någon släkting, så upphör de med att t ex kasta sten på andras dörrar. Man bryr sig mer om de äldre och här törs jag gå ut med mina hundar.