Vilken tur

Annonser

Trodde vi skulle gå ut i spöregn, men det har slutat och det var skönt.
Jag nyser och har mig så nu ska det bli skönt att krypa till kojs.
Spännande att se vad som hänt i USA i morgon när man slår på tvn.
Godnatt!

Röd näsa idag

Annonser

Idag har jag inte brytt mig om att försöka täcka över näsan, då jag snyter mig varannan minut ungefär. Det hade bara varit slöseri med smink och min röda näsa hade väl lyst genom det efter en kort tid. Hoppas denna förkylning snart är över då den hindrar mig från att sova bra. Jag vaknade inatt av att den var helt igentäppt och innan jag fått allt att släppa var jag rätt klarvaken. Andra gången stod Unkas och gnällde ynkligt vid fotändan. Nellie hade passat på att hoppa upp mellan oss och när han ville tillbaka, fanns det inte plats för honom. Det slutade med att jag fick ligga på ca 30 cm med Unkas smetad mot mig och gissa om det blev varmt. Vi somnade tillslut och idag är jag ganska trött.

Nu ska jag försöka arbeta lite mellan alla nysningar och snytningarna. Har en del att skriva in i datan som fick ligga igår då jag blev riktigt dålig på eftermiddagen. Hade feber och det var som bomull i huvudet, så jag kunde inte tänka riktigt klart. Med värktabletter och varmt kaffe ska jag få allt att fungera idag. Kan alltså konstatera att det är väldigt förkylt här.

Upptakt inför valet

Annonser

Mycket handlar om presidentvalet i USA just nu och förberedelser inför valvakan har börjat i media. Vi tycker kanske att det inte är så viktigt för oss i Sverige, men det har det faktiskt. Det har det alltid gjort eftersom landet har stort inflytande på hur utrikespolitiken kommer att bli i framtiden. Sedan anser ju jag att vi ska bry oss om vilket styre andra länder har och hur framtiden kan bli i världen. Just nu har vi flera konflikter och oroshärdar som absolut påverkar våra dagliga liv. Greklands ekonomi har fört oss in i en ekonomisk nedförsbacke och det kan tyckas att de borde sköta sig själva, men om de inte tar sig ur detta kan det leda till en ännu större katastrof.

USA har påverkats av Europas ekonomi och det är även tvärtom. Så även om det amerikanska folket kanske anser att man ska bry sig mer om inrikespolitiken än annat, så är även detta stora land beroende av resten av världen. Många statsmän har försökt att isolera sina länder från resten av världen, med ett resultat där de idag är döda eller fördrivits ort. Alla påverkas av vad som sker i världen och vi måste bry oss i det. Om vi sedan inte kan påverka olika skeenden som enskilda personer, så kan vi åtminstone se till att våra politiker försöker göra det.

Därför är det väldigt viktigt vem som kommer att vara president i USA, de kommande fyra åren.