Så dåligt tv4

Annonser

För att spara pengar ska man lägga ned vissa lokala redaktioner bl.a Skåne.
Så djäkla dåligt.
Jag bojkottar fyran från och med nu, och hoppas andra gör det också, så kan de lägga ned hela skiten snart.
De visar bara en massa reklam.

Fortsätter fundera

Annonser

Vi gick med i EU, vilket jag anser var rätt, men något verkar inte rätt inom EU. De flesta av oss trodde nog att reglerna skulle bli lika för alla länder som var medlemmar, med vissa undantag då. Bland annat trodde nog alla att arbetsvillkoren skulle förbättras för länder som haft det sämre. Facken såg nog här en möjlighet att samarbeta över gränserna och bli starkare. Det verkar inte alls blivit så eftersom de rikare medlemsländerna i princip utnyttjar arbetskraften från de fattigare. Jag anser att bl a svenska företag bör ta större ansvar för den arbetskraft de hyr in från andra länder. Men de tänker bara på sin egen vinst och att de slipper flytta företaget till lågprisländer. Nu kan de stanna i sitt eget land och ändå slippa betala avtalsenliga löner. Nu vill jag inte dra alla företag eller yrkesgrupper över en kam, utan det är vissa som utnyttjar detta faktum.

Det vore kanske dags att rensa upp i träsket och kräva av EU att något borde göras. Fast det är kanske omöjligt då för många tjänar bra på att anlita företag med utländsk arbetskraft, som inte kräver höga löner. Jag kräver inte att alla ska ha lika lön eller ett kommunistiskt samhälle, men man ska kunna leva på sin lön och inte bli utnyttjade av giriga företag.

Jag tror inte att det bara är jag som har dessa funderingar idag, utan fler som frågar sig vart vi är på väg. Det kan inte vara rätt att våra ungdomar går arbetslösa då företag anlitar billig arbetskraft från lågprisländer.

Uppdrag granskning

Annonser

Egentligen hade vi tänkt se ett annat program igår, men pojken ringde och ville att vi skulle se på Uppdrag granskning.
För mig som sysslat med transporter i över tjugofem år, var det inget nytt som kom fram. Jag har både sett dessa utländska chaufförer och hört hur våra svenska klagat.
Vet inte hur många gånger man förbarmat sig och bjudit på mat och dusch, när de stått och väntat på last i flera dagar. Först polacker och när de blivit för dyra för transportbolagen, kom rumäner,litauer,bulgarer och andra länders chaufförer, där lönerna är låga.
De bor i sina bilar, flera månader i sträck. Lever i misär för svältlöner.
Nu håller de på att bli utkonkurerade av folk som värvas från Filippinien.

Svenska chaufförer har inte en chans. De är för dyra.
Vi hade det arbetsamt med dessa utländska chaufförer som inte ens kan engelska. Hur ska man kunna ge instruktioner till dem? Oftast fick man en mobil stucken i handen och där en röst som pratade knagglig engelska.
Jag behöver väl inte berätta om hur många gånger man hade en ilsken kund på tråden.
Vissa kunder krävde att chauffören skulle prata svenska. Vi i vår tur började kräva det av transportörerna.
Men jag undrar om det går idag?