Funderar lite

Annonser

De flesta som läser eller har läst min blogg, har väl förstått att jag värnar om djuren. Hundar och vargar är de som står mig närmast i hjärtat, men alla andra betyder mycket för mig. Djuren kan inte tala för sig själva, utan är helt utlämnade till oss människors godtycke. När vi föreslår utrotning av något djur, kan de inte protestera. Därför vill jag hjälpa till att göra det.

Ett djur som får utstå en hel del hat är vargen. I långa tider har man försökt utrota den från olika länder och ändå finns den kvar, om i något decimerat antal. Våra myndigheter slår fast att x antal av vargen ska finns i vårat land. Det känns absurt för mig. Tänk, om vi började slå fast att det endast skulle finns x antal skåningar, norrlänningar, stockholmare, dalmasar mm i vårat land. Eller x antal av våra invandrande svenskar. Känns inte det rasistiskt och absurt?

Samerna har sina renar fritt strövande runt om i vårat land. Ingen annan som håller boskap  får låta sina djur gå fritt. Samerna hävdar att de alltid levt på detta vis. När tiden går förändras ett land och städerna växer, lantbruken breder ut sig och allt måste anpassas till hur världen ser ut idag. Något jag inte förstår är varför samerna inte kan se efter sina djur bättre, så att rovdjuren inte tar dem. Varför flytta dem hit och dit när landet inte är så stort? Det går väl att utfodra dem med hö som alla andra djur? Många böner som lever i dessa län med renar, klagar ofta på att de förstör skördar mm.

Ska ett djur behöva lida för att man inte kan anpassa sin djurhållning?

wpid-IMAG0282.jpg

Dagen rusar fram

Annonser

Med åtaganden på morgonen rusar dagen fram i rekordfart. Var med min far till hörcentralen på morgonen, så nu får han nya fina hörapparater om någon månad. Jag vill att han ska ha ett liv med livskvalité, vilket innebär att höra vad folk säger och kanske en fågel sjunga. Men det tar alltid för äldre människor att komma till skott och efter noga överväganden fick han hörselterapeuten att beställa tid åt honom. Tror att pappa kommer bli mycket nöjd när han väl fått apparaterna.

Väl hemma bokade jag in några uppdrag till mina veteraner och nu är vi ordentligt på gång igen. En positiv morgon och nu hoppas jag att dagen fortsätter på samma sätt. Dimman som var i morse har lättat och även om inte solen visar sig, så är det fint väder. Det regnar inte och det blåser inte.

Jag ska ge mig på skutt igen om några minuter och snart har tisdagen blivit ett minne blott.