Nu är det höst

Annonser

I morgon är det höstdagjämning och idag kändes det som att det är höst. För ovanlighetens skull blåste det lite ute och vinden var lite kylig tyckte vi. Jag tog på mig lite längre shorts vilket var skönt. Lino var glad att vi kunde vara ute hela dagen. Han låg i solen nästan hela tiden då han tycker att det är så skönt.

JR satte på vintertäcket på poolen och tog ner stegen och täckte in den i sopsäckar. Lino var nyfiken och ville vara med hela tiden. Han älskar när vi håller på i trädgården och vill gärna vara med.

Ibland får jag riktiga glädjerysningar över hur fint vi har det och bra. Tempot har blivit betydligt lägre och vi lever mer med dagens rytm. Vi får oftast vakna när vi sovit ut och sedan starta dagen i ett lugnt tempo. JR sitter på kökssoffan med Lino och tittar ut på gatan och det som sker där. Mme J:s höns är roliga att titta på.

Vi kör våra två kurser i franska och det ger ju en del att diskutera då dessa AI är väldigt petimetrar med uttalet. Oj, vad vi kan bli toss på det. Men efteråt skattar vi åt det.

Jösses så det blåste på baksidan men så befriande det ändå var. Efter flera veckor med ingen vind alls så är detta rätt skönt.

En fredag är det inte särskilt mycket liv i våra kvarter. Lite bussar, en del traktorer och så några personbilar kör på Clemensou vår gata mot baksidan. Men en del roliga saker kommer ju där som posten på sin elmoppe vilket väcker upp alla hundar i våra kvarter.

Livet är fint här och vi njuter av alla dagar då vi har sol. Det är bra nu.

Vände vinden måntro?

Annonser

Det hade regnat en del under natten/morgonen, men när vi steg ut i trädgården på morgonen var det riktigt fint väder med solfattigt. Vi satt ute och jag fick för mig att det var fredag men det var ju helt fel. Lite dagvill från början då. Men efter frukost hade jag nog ordnat upp i huvudet vilken dag det är. JR körde iväg och gjorde våra veckoinköp och idag gick det mycket bättre med Lino. Han var efter mig hela tiden och jag höll koll på att han mådde bra. Lite korv hade nog en del med saken att göra.

När JR kommit tillbaka och vi lastat in alla varor skulle vi ha lite mat i magen och naturligtvis ville vi äta den ute. Jag hade kanske ätit två bitar av pizzan så började det att droppa stora droppar. Snabbt in med allt och himlen öppnade sig. Inte det vi hade väntat oss efter att ha konsulterat väderapparna. Men vädret ville annorlunda och det var bara att gå in ett tag.

Det blev uppehåll och JR gick ut för att sätta på vintertäcket på poolen och ta bort stegen. Lino assisterade med glädje för han ville inte vara inne längre. Både jag och JR hade kört våra franskalektioner och då hade han sovit. Så nu hade han ordentligt med energi.

Men efter lite lek och bus var han rätt nöjd trots att vädret inte innebar sol idag. Nu hoppas jag att det faktiskt ska bli uppehåll i morgon. Då ska vi leka med bollarna och mysa i solen som är det bästa Lino vet.

Men vi hänger verkligen inte läpp för att det regnar när det egentligen inte skulle det. Det är ändå så bra för våra växter och snart har vi kanske en gräsmatta igen. Vem vet? Men det var skönt att bara vara hemma idag. Jag är en riktig hemmamänniska. Som tur är så är JR precis likadan. Det jag inte förstår är att en del påstår att det skulle vara tråkigt om två människor är likadana, för vi har baske mig aldrig tråkigt. Vi pratar om allt varje dag och skrattar minst en gång varje dag.

Ni kanske undrar hur våra studier går? Det går väldigt mycket framåt och eftersom vi håller på varje dag så är det som att gå en intensivutbildning. Vi får se om vi kommer hålla detta tempo längre fram eller om vi har uppehåll någon dag i veckan. Det gäller att inte tröttna.

Redan fredag och jag får ursäkta att inlägget kom så sent. Ska bättra mig.