Livet på vår udde

Annonser

Solen värmer oss när vi stiger ut på trädäcket om morgonen och det är så skönt. Nu när den inte är så obarmhärtigt het. Lino ligger gärna i solen och slumrar en stund innan vi går in och äter frukost.

Ett harmoniskt lugn råder om dagarna och det är lugnt och tyst i byn. Vinet är skördat och tankvagnar rullar på gatorna till vinmakarna. Vi har fått hem reklamen som visar att nu säljs det ut förra årets vin för nu ska det beredas plats för nytt. Vi köper lokalt som vanligt. Har ju gångavstånd till två av våra vinmakare.

JR rensade klart uppfarten och ikväll kröp en groda över den. Inget ogräs som hindrar längre utan det är fri framfart nu. Det blev så fint.

Jag ska inte ösa mer sublativer över vår trädgård och vårat liv här. Men alltså det är svårt att inte göra det. Har jag berättat att jag börjat med andningsövningar varje dag? Tror inte jag gjort det för det har inte funnits tid till det. Men jag kom över ett program med detta och nu har jag kört det i två dagar. Vi får se om jag kommer att fortsätta. Det tar inte så lång tid så jag försakar inget tycker jag.

Annars har det som tur var inte hänt så mycket här hemma denna tisdag. Så det känns bara bra. Andra vill kanske att det ska hända massor för att livet ska kännas bra. Jag har nog aldrig varit sådan men ändå har det ibland känts som att dagarna rusat förbi. Nu vill jag mer försöka stanna tiden hela tiden så jag kan njuta längre. Det har kanske något med åldern att göra? Som att man suger på karamellen så länge man kan. Det gäller att ta vara på alla karameller som finns kvar i livets gottepåse.

Så vi njuter av kvällen och månen har redan visat sig. Om endast en kvart är det mörkt och vi sitter inomhus i värmen. Men solen går upp i morgon också.