Jag klarar både det ena och det andra

Annonser

Värmen håller i sig ännu en dag och det var även varmare idag än igår. Därför valde jag att dagens outfit som det så vackert heter på nysvenska, skulle vara en klänning. JR valde shorts och bar överkropp av en viss anledning som jag återkommer till. Men först hade vi som vanligt en lång skön stund ute då vi sakta möter dagen som visade sig bli mycket varm som jag tidigare skrev. Efter frukost och sedvanlig bäddning av sängen hade jag dammtorkning på schemat. Idag var det vippling som gällde. JR sopade ute och höll koll på hundarna.

Sedan kommer jag till varför JR inte valde t-shirt idag. Jag öppnade min exklusiva frisörsalong ute i trädgården. Jag tycker att jag blir bättre och bättre på att klippa JR:s hår. Han har ett lite speciellt hår då det är nästan krulligt, jo det är krulligt på höger sida och på vänster är det vågigt och det gäller att klippa lockarna rätt så det inte ser avhugget ut. Men med en lugn och noggrann klippning är jag rätt nöjd med vad jag åstadkommit. Men det viktigaste är nog att JR är nöjd.

Efter detta stängde jag min salong och det var dags för dagens fransklektion. Jag fick en mycket god smörgås och ett glas cider, vilket var en perfekt betalning för klippningen. JR körde sin lektion efter att hundarna fått sin middag och jag satt ute med hundarna. Då plötsligt tutades det på gatan på baksidan och det betydde att det var ett bröllopssällskap på väg från torget och till den väntande festen.

Jag hann också se när jaktsällskapet kom tillbaka från dagens jakt med ett vildsvin på det öppna bilflaket. Det var verkligen ett stort djur.

Det var mycket att titta på för hundarna och när sedan vår granne vinbonden Monsieur S hade en trätt i sin trädgård med vänner blev det ju ännu mer intressant. En av dem hade nämligen en jakthund med sig som satt bak i bilen med dörrarna öppna och den måste ju Lino verkligen bevaka. Ibland högljutt och så tyst mellan varven. Jag kan väl nämna att både JR och jag fick extra motion i värmen. Pjuhhh….

Vårat hus behåller värmen väldigt bra och så även nu då solen ligger på hela dagarna. Tror inte vi har satt igång värmen inomhus förrens i slutet på november förr om åren. Vår öppna spis eldar vi endast i för mysfaktorns skull. Vi har en del planer för den också och det får jag återkomma till när det blir aktuellt.

Ny månad i morgon och söndag. Ha en fin natt.