Autumn = Höst

Annonser

Nu är det officiellt höst efter att vi passerat höstdagjämningen. Vinden var lite kylig idag med men då vi har nästan lä på framsidan är det behagligt på dagarna. Nätterna har blivit kyligare och fönstret får stå på glänt en bit med jalusiet nästan nere. Men det är skönt och vi sover väldigt bra.

Nu får solhattarna vila i några månader och vi har ingen hatthylla men de hänger fint i hallen som en påminnelse att det kommer en ny sommar nästa år. Mina två andra t-shirtar levererades idag så nu har jag fått allt jag köpt. Dessa två är lite längre och har lite dekoration som jag tycker är fint. Så från att ha haft tre t-shirtar varav två är ärvda från JR, har jag nu sju stycken. Känner att jag är nöjd med detta och att min garderob är uppgraderad tillräckligt.

Frön som sedan ska bli fina blå blommor nästa vår. Solen gör väldigt fina speglingar på hösten och jag sitter ofta och njuter av det. Det är ju en stor del av nöjet med att ha en trädgård. Att kunna få hämta energi i våra växter.

Jag passade på att tvätta våra kläder idag och hoppades att de skulle torka även om molnen skymde solen lite då och då. Men eftersom det blåste rätt bra från norr så skulle det nog fungera ändå. Såhär i efterhand kan jag berätta att allt var torrt när vi gick in vid sju på kvällen.

Vi eller rättare sagt var JR ute hela dagen då han plockade ogräs från uppfarten. Det går bra nu då det har regnat och jorden är lite mjuk. Jag torkade damm inomhus vilket också behövs varje vecka då det dammar en hel del här nere. Det är ju så torrt på sommaren och vi har ju öppet så mycket det går för att ha det svalt inomhus. Vi brukar sällan stänga in oss då värmen inte är alltför hög om dagarna. Sedan vill hundarna gärna ligga på golven inomhus då de är svala.

Lite grönt tittar fram på gräsmattan eller det som ska vara en gräsmatta. Lite sol och så är det snart ännu grönare.

Söndag i morgon och då är det dags att rengöra golven och byta lakan i sängen. Men det ska bli sol så vi kommer med all säkerhet sitta ute och äta då också.