En riktigt varm septemberfredag

Annonser

Trodde inte att det kunde bli så här varmt i septembers sista dallrande timmar. En dag kvar och sedan hoppar vi in i oktober. Ja, just det vi har haft +35 och sol idag. Bra dag att tvätta kläder på och de fick soltorka ute. JR har jobbat i stenbrottet kan man säga. Vi har haft x antal stenar som legat runt om i trädgården och JR har med jämna mellanrum krossat ner dem till mindre. Idag skulle de vidare till återvinningen och det var ju absolut en passande dag då värmen var på topp. Men han fick bort det mesta och det ser riktigt trevligt ut på udden nu. Men jag beordrade en dusch då han kom hem igen.

Höst javisst men än så länge är det mer sommar än det. Grannens kastanj har fått bruna blad men de sitter fortfarande kvar så hösten känns rätt overklig en dag som denna. Jag tog sista glaset rosé idag för det tillhör sommaren och den ska ju vara slut nu. Rött vin är det som gäller framöver och får föra oss in i det som är en inte vinter. Ja, nu refererar jag till vår läkare som uttryckligen sagt ifrån att det inte är vinter här.

Livet kan ju vara värre än detta eller hur?

Jag satte mig ner på stolen vid bordet på baksidan och det enda som hördes var Mac Scotts barn som hade vissa synpunkter angående maten troligtvis, då det kom från de öppna köksfönstren. Nu när vinskörden är bärgad så är det tyst och lugnt även på denna gata. Inte för att vi störs nämnvärt av de få traktorer som kör här. Vi har en vinbonde som bor längre upp på gatan och och gör sitt eget vin.

En ödla lyckades smita ner för väggen och Lino hann inte med i svängarna. Han letar alltid rätt på mig när jag går någonstans. Så vi var här en stund och bara njöt av att vara.

Våra ödlor bor under trädäcket och jag älskar det då de håller borta alla spindlar.

Så vi har haft en varm dag där min tvätt torkat perfekt och vi satt ute tills det blev mörkt. Det blir ju det tidigare nu.

Javisst kommer det nya rosor nu. Man tror att de är halvdöda och så plötsligt kommer det en knopp eller som här två. Man ska inte räkna ut någon i förtid.