Utrikesministern åter i Stockholm

Annonser

Informella möten mellan olika länder är berikande för fortsatta förhandlingar. Inga beslut tas men man får veta var de olika länderna står i vissa frågor vilket är bra. Att ses i verkliga livet har ju alltid varit en process mot bättre samarbete. Vi får hoppas att detta möte i Sopot var ett sådant. Läget i Syrien är minst sagt oroande och här gäller det för EU att stå enade i alla beslut. Man ska inte underskatta att information och öppenhet är till det bästa när det gäller att ta beslut i olika frågor.

Carl Bildt är mycket angelägen om att samarbetet ska fungera inom EU och att innan beslut tas ska frågorna ha dryftats innan. Allt för att räta ut frågetecken.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/09/03/hemma-fran-sopot/

Som att vända kappan efter vinden

Annonser

Det kan man kalla Blairs dubbelspel. Hans tjänstemän har hjälpt Khadaffi att skriva tal och även lämnat ut libyska flyktingar. Allt avslöjas i dokument som nu hittats i Khadaffis palats. Även USA har hjälpt till med liknande saker. Vilket dubbelspel dessa nationer sysslat med. Visst nu sitter det helt andra människor vid makten i dessa länder och man frågar sig hur de känner sig idag. Jag tycker tidningarna ska leta rätt på Blair och fråga honom vad han egentligen har sysslat med under sin premiärministertid.

USA och England som nu är två av länderna som aktivt deltar i inbördeskriget i Libyen har en del som säkert rebellerna vill ha svar på. Hur kunde de stödja en diktator som systematiskt mördade sitt eget folk och som står bakom många terrordåd. En som beordrade Lockerbiekatastrofen och dödade oskyldiga människor. Vad mer har dessa länder sponsrat med till denna mördare? De borde komma med ordentliga förklaringar för sina handlingar och det rätt snabbt. Förtroendet för deras agerande och vilket syfte de har med att stödja rebellerna idag underar säkert många över.

Har vi inte yttrandefrihet i Sverige?

Annonser

De senaste dagarnas rapporter om trakasserier mot politiskt aktiva människor får mig att tänka på nazisterna och deras metoder. De gjorde likadant mot judar och oliktänkande.
Denna gång är det som en paradox då politiker från sd blir utsatta för detta.

Jag anser att alla oavsett politisk inriktning har rätt att yttra sig i olika sammanhang. Ingen ska skrämmas till tystnad. Jag sympatiserar inte med sd och deras politik men jag känner sympati för den unga mamman som fick fly sin lägenhet på grund av hot.

Om man vill få bort en viss politik så är inte hot och trakasserier rätt metod. Det bästa är att mötas i debatter för att med argument slå hål på någons påståenden.
Vi har faktiskt yttrandefrihet i Sverige och alla har rätt till sin egen åsikt.

De som sysslar med denna föföljelse är kriminella individer som borde sitta bakom galler.
Ingen grupp eller person ska skrämmas till tystnad.