Utrikesministern fyller sin kalender inför hösten

Annonser

Dags att göra planer inför höstens arbete och ringa alla dessa samtal som väntar. Vem känner inte igen detta efter sommaren, fast vi vanliga arbetare har väl gjort detta redan efter semestern. Precis som Bildt önskar man att dygnet hade fler än 24 timmar så att man kunde göra allt viktigt, men det gäller att prioritera eller hur?

Nya ambassadörer brukar installera sig efter sommaren och så även nu och det är utrikesministerns jobb att ta mot dem. Knyta kontakter med de nya människorna så att kommande samtal flyter bra.

Det är mycket som händer ute i världen just nu och ibland känner jag att jag inte hinner med riktigt i svängarna. Vilket Bildt måste göra. Rebellerna i Libyen har tagit hamnen i Sirte och planerar att slå till mot staden när som helst. Det vill man ju inte missa, för om nu Khadaffi finns där så undrar man vad som då ska hända. En känd BBC reporter har fått tillstånd att sända från Syrien och nu kanske rapporterna därifrån blir mer tillförlitliga.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/09/26/standiga-prioriteringar/

 

Semester 2011 Normandie

Annonser

Mätta på alla historiska föremål och ställen åkte vi upp mot Cherbourg och en ställplats som skulle finnas någon mil från själva staden. Vägen gick efter kusten och var enormt vacker. Ni som brukar se Fångarna på fortet skulle känna igen Fort Boyard som ligger ute i havet. Men det är fler fort som ligger just där.

Det visade sig vara en camping med ställplatser på en bondgård. Inte riktigt vad vi hade tänkt oss men klockan var mycket och magarna kurrade så vi tog in där över natten. Detta var slutstation på vägen söderut för oss och nu var det dags att åka norrut igen. Vädret var vackert så vi kunde sitta ute en bra stund på kvällen. Tyvärr vaknade vi till regn och skyndade oss att gör klart för att åka vidare.

Vi åkte tillbaka till Longes-sur-mer trots att vi gärna vill till nya ställplatser hela tiden, men den var närmast och dessutom gratis så vi valde den för en övernattning.

Dagen efter var det uppehållsväder och vi åkte till Arromanches för att se oss omkring lite. Vi stannade på andra sidan staden och den udde ni ser längst bort är Longes-sur-mer där vi sovit natten innan. Här syns broarna lite bättre och vi passade på att köpa lite souvernirer härifrån. Det var många husbilar som stod här och rätt dyrt att parkera men efter promenad runt och ner i stan, åt vi en bit mat och åkte vidare.

 

Alla har säkert kännt av utanförskap någon gång

Annonser

Det pratas om utanförskap i olika sammanhang och ofta i samband med invandrare och barn. Men det förkommer även i andra sammanhang som är minst sagt lika jobbiga. Till och med Tomas Bodström skriver om det i sin bok , som förövrigt är rätt dåligt skriven. Att inte vara en planta från ssu gjorde att han sågs som en utböling och inte fick vara med i gemenskapen. Så hur duktig han än hade visat sig hade han inte en chans att få vara med.

Detta förkommer även inom den högsta ledningen i näringslivet. I vissa svenska företag har man inte en chans att få vara med om man inte kommer från samma landsända eller by som de övriga. Du kan visa dig enormt duktig och skärpt men trycks ned av de andra ändå. Visst verkar det löjligt men tyvärr är det sant. För att få vara med i den inre kretsen måste man komma från samma krets från början. Det finns de som egentligen inte alls är särskilt duktiga men är födda på rätt ställe och hålls under armarna av sina kompisar. Det blir interna skämt som du inte har en chans att delta i och när du sitter tyst så anser de andra att du är lite dum.

Bara en sådan sak att kommer du till Stockholm från en annan del av landet så börjar de prata engelska med dig. De hör att du har en annan dialekt och den vill de inte förstå. Jag vet inte någon annan stad i Sverige där människor bemöter dig på detta sätt. Sedan finns det fler saker som orsakar utanförskap som handikapp, utseende mm.

Vi svenskar är inte så toleranta som vi vill påskina utan är så rädda att själva hamna utanför att vi sluter våra grupper. Att bli avslöjad som okunnig i vissa sammanhang eller mindre intelligenta än andra gör att vi hellre utesluter människor. Mycket grundar sig på avundsjuka och rädsla för vad som kan hända om vi släpper fram människor. Dålig självkänsla och ett stort bekräftelsebehov finns i alla kretsar. Även hos företagsledare och politiker.

Så lev efter devisen att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Du vet aldrig var eller när du möter någon nästa gång.

Att få betalt för att göra ingenting

Annonser

Man skulle kanske gå med i något parti och se till att bli inröstad i riksdagen. Sen kan man hoppa av och bli politisk vilde och lyfta en saftig lön i fyra år, få hyran för en lägenhet i Stockholm betald, för att när man sluat få ca 540000:- kronor under 12 månader. Under denna tid kan man kanske odla en rolig hobby och leta nytt jobb i lugn och ro. Något är mycket sjukt i detta tycker jag. En 23 år gammal kille som knappt nuddat vid ett vanligt arbete lyfter en lön som han inte förtjänar och det är våra pengar han spenderar.

Slutar man ett arbete har man uppsägningstid och under den får man sin vanliga lön, därefter får man nöja sig med den ersättning som ges av arbetsförmedlingen om man inte lyckas få ett nytt jobb. Man får inte heller stanna kvar och göra ingenting utan avsluta sina arbetsuppgifter och göra skäl för sin lön. Så ska det också vara om man är förtroendevald. Jag har inte råd att betala Petzälls lön och det tror jag inte någon i Sverige har. En som inte vill ställa upp på de krav väljarna har ska inte heller få betalt. De som valt honom ska få valuta för sina skattepengar. Jag ser inget värde i att denne unge man sitter i riksdagen. I och för sig såg jag inte värdet när han var medlem i sd heller men nu ännu mindre.

Det är bra att det blir debatt om dessa löner som riksdagsledamöterna får när de hoppar av eller slutar sin riksdagstid. Gudrun Schyman gjorde likadant när hon hoppade av vänsterpartiet och jag kan inte se att hon tillförde något. Det är dags att det blir en ändring på dessa arvoden och att de får behålla sina lägenheter med betald hyra då de egentligen inte har ett dugg att göra i vår riksdag. För det är vår riksdag och inte någon enskild människas lekplats. Vill man inte vara med och styra vårt land så ska man inte heller vara kvar på en plats som någon annan kan fylla.

Vi ska inte tillåta att våra invalda riksdagsledamöter tar av våra skattepengar utan att prestera ett dyft. Vi är deras arbetsgivare och vilken sådan kan tillåta att de anställda inte jobbar.