Utrikesministern har en hektisk dag

Annonser

Först riksdagens högtidliga öppnande och regeringsförklaringen som talar om regeringens inriktning för detta år. Kungen ska hålla tal. Sedan iväg till Jalta och viktiga diskussioner om demokratiprocessen som Sverige stöder allt vad som går. Carl Bildt är mycket engagerad i detta och kommer att rapportera till EU om diskussionerna.

Valet i Danmark pågår för fullt och det är möjligt att det blir regimskifte efter 10 års borgerligt styre. Fast Bildt är inte imponerad av de rödgrönas ekonomiska politik hittills. Vi får se hur det går senare ikväll.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/09/15/riksdagsoppnandets-dag/

 

Semester 2011 Normandie

Annonser

Sedan en blid på hur engelsmännen smög iland.

Jag gick ner till stranden och tittade som var riktigt enorm och precis då var det ebb så man såg havet långt därute.

På väg tillbaka till husbilen såg man bunkern bättre och trots att den rasat en del så kunde man ana hur stor den varit. Riktigt skrämmande.

På kvällen hade vi denna vy framför oss och vi kände verkligen att vi var på historisk mark.

Nytt terrornätverk byggs upp i Sverige

Annonser

Ja, tyvärr är det så att Swedish defence league är ett nätverk som sakta byggs upp här i Sverige. Det finns inga förpliktelser eller medlemslistor så man kan delta i vilka arrangemang man vill. Kärnan har kartlagts och den består av 24 stycken, varav 14 är dömda för våldsbrott. Låter det skrämmande? Jag tycker det och att det är English defence leauge som nu försöker etablera sig i skandinavien gör att man känner obehag. Ett nätverk som Utöya mördaren säger sig ha kopplingar till. Alltså ett antimuslimskt nätverk som inte drar sig för att ta till våld.

Än så länge har de inte agerat i någon större omfattning. Den enda demonstration man vet att de deltagit i är den mot moskébygget i Göteborg och den stora demonstrationen i England som urartade i våldsamma kravaller. De säger sig vilja bygga upp nätverket sakta men säkert och vad händer när de anser att de är tillräckligt starka?

Tyvärr finns det ett antal människor som är deras förebilder t.ex Jimmy Åkesson (sd) och med all säkerhet Le Penn som betedde sig helt hysteriskt i går. EU parlamentet höll en tyst minut för de omkomna i Utöya och vid ett av anföranden före detta var det en parlamentsledamot som antydde att Le Penn inte tagit avstånd från massakern. Efteråt bad han om ordet och var helt galen enligt bl a Ulvskog (S) som var närvarande som parlamentariker vid mötet. Han ordade om bolsjeviker och menade att Norge fick skylla sig själva.

Eftersom vi har mötesfrihet och inte någon lag mot extrema grupper, såvida de inte begår våldsdåd vill säga, kan sdl träffas helt fritt och sprida sina virrläror precis hur de vill. Man blir oroad av vad detta ska leda till.

Ska man hänga ut andra människor i en bok?

Annonser

I min fortsatta läsning av Bodströms bok blir jag mer och mer konfunderad. Vad vill han egentligen åstadkomma med boken? Jag trodde att den skulle handla om hans år inom politiken och då kanske med en del roliga och jobbiga minnen. Men den verkar bara bitter och som att han vill klippa av alla band med dem han kände under den tiden. Kapitlet jag nyss läst handlar om hur man ska klara sig vid sk. ”drev”, då journalister hittat en nyhet och kräver besked. Som en liten handbok för blivande politiker så de kan mygla sig fram.

Detta följs av att Bodström betygssätter en hel radda av journalister och reportrar. Helt subjektiva påståenden om hur han tycker att de är. Det kallar jag att hänga ut någon. Bör man inte hålla sina åsikter om hur andra arbetar för sig själv eller åtminstone inom sin inre krets? Idag arbetar han som advokat och kommer troligtvis någon gång komma i kontakt med journalister, vilket han borde veta. Hämnden är ljuv även för dem eller hur?

Han drar sig inte heller för att hänga ut före detta kollegor, som när han berättar om hur socialdemokraterna hinkar i sig alkohol på olika sammankomster. Den årliga träffen på Harpsund verkar ha varit riktigt blöt med mycket sprit och fylla. Något som Bodström verkar tycka är normalt och jättekul. Alltid några stycken som suttit och snackat fyllesnack efter middag och dans. Jag vet inte vad man ska tycka längre om socialdemokrater och politiker i allmänhet. Verkar ju livsfarligt att närvara på deras fester, då någon bitter människa kan hänga ut en i en bok om några år. Som att bränna sitt ljus i bägge ändarna. Men så är det väl när man halkat in på ett bananskal i en regering, tack vare att partiledaren gillar en. Resten av partimedlemmarna verkar inte att ha tyckt särskilt bra om Bodström.