Livet går vidare

Annonser

Fredag i morgon och förhoppningsvis en dag med bättre flyt än idag.
Kvällsnyheterna var inte direkt upplyftande heller. Man måste ändå skatta sig lycklig som bor i detta lilla hörn av världen.
-5 och svag vind. Det blir kallt inatt också.

Vissa dagar alltså

Annonser

Ingen lyckad dag för mig ur datasynpunkt. Jag är ganska tålmodig av mig och trots att jag kanske svär ve och förbannelse, så fortsätter jag tjurigt med det jag vill ha gjort tills det är fixat. Men idag har det varit som förgjort för mig. Jag har haft problem i flera dagar med att internet explorer slutat att fungera. Jobbigt och man blir rätt less när man måste starta om hela arbetet flera gånger tills man är klar. Idag eskalerade det hela och jag kom inte ens in på internet. Holy shit, tänkte jag. Kom in efter många om och men, fast det hackade en hel del. Någon förbaskad dns server kunde inte hittas tydligen. Jag började googla på problemet och hittade flera sidor där andra haft samma problem. Fick en massa tips och började prova. Nähä, inte då den förbaskade servern hade gömt sig ordentligt. Sista tipset var att ta ut nätverkskortet ur datan och sätta in det igen. Ut i garaget och hämta en stjärnmejsel, av med datan och vända upp och ned på den. Vilken sabla lucka skulle jag öppna då? Började med den minsta och voila! där var den rackarn. Pillade ut den och pratade några allvarsord med den innan jag satte tillbaka den, skruvade på locket och startade datan. Inte då. Hittade ingenting tydligen. Gjorde om samma procedur igen men nu hade jag inga snälla ord att säga vill jag lova. I med kortet och på med locket. Lite trixande och så var jag igång igen.

Men explorer vill tydligen inte vara igång så länge som jag vill så det får jag återgå till i morgon, nu orkar jag inte mer. Sedan kan jag inte heller klicka upp länksidor som kommer på min mail. Igår kunde jag det, men idag öppnar den inte helt plötsligt på grund av något begränsat utrymme. Kontakta system service säger den i en ruta. Men hallå vad händer på nätterna med min data?

Med andra ord en jobbig dag och jag har inte alls hunnit med det jag tänkte att göra. Ska ta kväll nu och hoppas på en bättre datadag i morgon.

Orkar vi?

Annonser

Ibland känner åtminstone jag att det blir för mycket nyheter i media. Den ena olyckan efter den andra och tragedier som utspelar sig överallt i världen. De avlöser varandra på löpande band.
Jag berörs av alla dessa reportage som publiceras. Men ibland känns det som att jag inte orkar ta in mer.
Som när jag först läser om den stora trafikolyckan i skåne, dagen efter sker en nästan lika stor i norra delen av landet. Tio bilar inblandade i den och en ny tragedi är ett faktum.
Då känner jag mig lite avtrubbad och orkar inte riktigt ta in denna händelse i hjärnan. Den får inte riktigt plats.
Jag har ju andra tragedier som också skett under tiden och berört mig som tar plats.

Vi får ju alla nyheter så snabbt idag. Flera gånger om dagen, bara en kort stund efter att något hänt finns de på webben eller i mobilen.
Jag känner att jag inte hinner att bearbeta det som tidigare. Finns det en risk att jag och ni blir avtrubbade?
Att man sätter ett skal omkring sig och stänger ute obehagliga händelser?
Det är det jag är rädd för att många människor gör, helt omedvetet. Därför sker det så mycket våld varje dag.
Så jag har börjat stänga av media en stund varje dag, för att hinna bearbeta de senaste nyheterna i mitt huvud.
Jag vill bli upprörd och berörd av allt som sker varje dag. Men måste pausa hjärnan på tankar då och då.

Ja, jag mediterar en stund varje morgon. Tror att hjärnan skulle koka över annars.