En söndag i mitten av Juni och farsdag i Europa

Annonser

För oss är det mer som en vanlig söndag och H bor i Sverige så han firar sin pappa när det är farsdag enligt den svenska almanackan. Så efter att ha vaknat upp ute på trädäck gick vi in och åt vår frukost. Jag satte plädarna i tvättmaskinen och de hängde ute i solen på tork hela dagen.

Vinden var lika med noll hela förmiddagen och när den kom på eftermiddagen var det så skönt. JR har sågat upp alla stora grenar som han och H sågade ner från träden i maj. Jag bytte som vanligt lakan i sängen. Alltid skönt att börja en ny vecka med rena lakan. Så tycker vi allihop.

Ikväll är det dag tre sedan vi vattnade så det var dags för det. Men först tog vi det lugnt, hundarna fick sin middag och så var det dags för franskan då. Sedan var det dags för mig att släpa vattenkannan till alla växter som står i krukor. Vem tusan behöver ett gymkort om man har en trädgård?

Det är så skönt att ha skugga på framsidan på eftermiddagen och kvällarna. På vintern kan vi sitta på bänken under pergolan då solen värmer.

Första blommorna har slagit ut och de lyser upp så fint i pergolan.

Rosorna blommar hela tiden och jag har fullt sjå med att klippa bort gamla vissnade blommor. Men det är ett rofyllt arbete som jag inte har något emot att göra.

Just nu sitter vi med fönstret öppet mot baksidan och det dofter starkt av citron från vårat träd. En doft av medelhavet och som man inte vill vara utan. I morgon har vi ett litet jubileum och det ska jag berätta om i morgondagens inlägg.