Fem år sedan vi öppnade dörren till vårat hus

Annonser

Vi har haft väldigt fuktigt väder här idag och det har till och med duggat en del. Molnen har kommit från söder och fört med sig vatten från havet. En stund satt vi ute på morgonen men när det började droppa så blev det frukost. Men den dag vi fick nycklarna i vår hand och kunde köra hit är något vi aldrig glömmer.

Det var en härlig känsla och innan vi körde till notarien hade vi köpt en säng och madrasser. Jag köpte lakan för att ha när sängen skulle komma och det var dagen efter att vi fick tillträdehit. Så första natten sov vi i husbilen, men vi vistades i huset och lastade in våra saker.

Trädgården var rejält igenvuxen och jag ville inte gå där men hundarna kunde göra sin toalett i alla fall. Då visste vi inte heller att vi hade inneboende då en råttfamilj bodde i stubben som förre ägaren satt ett staket runt. De saker vi köpte först var bland annat en snurradår så vi kunde gå runt i trädgården.

Vi kontaktade flyttfirman där vi hade våra möbler förvarade. Ja inte allt från gamla huset utan de vi trodde skulle passa bra här nere och vi inte ville göra oss av med. Men vi fick vänta en månad tills de kom. Så detta var vår möbel vi hade att sitta i om kvällarna.

Men dessa stolar var livsfarliga och en kväll dråsade jag i golvet och någon dag senare var det JR:s tur. Som tur var gjorde vi oss inte illa, men efter det tog vi in campingstolarna från husbilen och då satt jag nästan med hakan i bordsskivan. Men hellre det än dessa mordredskap.

Vi köpte teslan så JR kunde åka och köpa bröd på morgonen, samt färg. Vi målade alla väggar under den månad som vi väntade på möblerna. Eftersom vi började på noll valde vi vit färg som gjorde att det blev ljust och fint inomhus.

Garderober behövde vi ju ha och JR monterade dem i dressingroom. Så nu kunde vi ta in alla kläder från husbilen och vi var även till Darty och köpte en tvättmaskin som de levererade och installerade dagen efter. Nu började jag tvätta allt. JR satte upp tvättlinor och jag kunde hänga upp allt ute på tork.

Jag tror att vi målade hela dagarna från morgon till tio på kvällen med avbrott för middag. Tittade på tv i våra datorer och stupade trötta i säng. Jo, just ja vi köpte fläktar för det var varmt så in i den. Kan också berätta att vi lyckades jaga bort råttorna utom en sista som inte ville ge sig av. Men vi fick hjälp av tornfalken som knep den en morgon och jag fick se hur den hamnade i fågelns klor. Sedan dess har vi inte haft någon råtta i vår trädgård.

Vi hann bli klara tills möblerna anlände och då hade fullt sjå med att möblera och fylla alla skåp och lådor. Då kände vi att vårat liv här nere kunde börja på allvar. Det var kanske bra att vi hade fullt upp för vi levde ju i sorg också. Vår älskade Unkas blev ju sjuk så han fick somna in en vecka innan vi fick nycklarna, min pappa gav upp och somnade in och vår fina ”farmor” JR:s mamma följde strax efter.

Det var vår början för fem år sedan. Om vi är klara? Nej, vi har fler planer både inom- och utomhus och det är ju det roliga.