Nu sitter den fina lampan uppe

Annonser

Flytten av svärmor är klar och vi fick den fina lampan jag skrev om tidigare.
Tyvärr hade lampskärmarna bränts så vi kunde inte använda dem. Svärmor hade köpt skruvade glödlampo, så vi behåller dem tills vi hittat snygga skärmar.

Men den ger ett varmt sken och armaturen är så snygg tycker jag.
Mannen plockade isär hela lampan och drog nya elkablar genom den. Det var gamla tygkablar frå 30-talet, så de var nog inte alltför säkra. Efter två dagars plock och rengöring sitter den uppe.
Snygg va?

Utrikesministerns hyllning till Vaclav Havel

Annonser

En av de största som kämpat för medborgerliga rättigheter har avlidit, efter att ha kämpat mot cancer en lång tid. Han blev 75 år och idag är det ingen ålder, så det var alldeles för tidigt. Efter sin teaterdebut med en samhällskritisk pjäs 1963 fick han fängelse och har sedan dess åkt in och ut i fänglset på grund av sin kritik. Han var en av grundarna till Charta77 som bildades samma år och arbetade för människors frihet att uttrycka sina åsikter. När kommunismen föll blev han vald till president i Tjeckoslovakien som sedemera blev Tjeckien. 2003 avgick han och har fortsatt sitt författande, samt gjort sin röst hörd i olika sammanhang. Jag beklagar att denna man dog i förtid, vilket Carl Bildt också gör och hans inlägg kan du läsa nedan.

 

http://carlbildt.wordpress.com/2011/12/18/en-av-vara-storsta-europeer/

Efter nio år lämnar USA landet

Annonser

Tänk att det gått så lång tid sedan kriget i Irak började och jakten på Hussein.
Blev det bättre för landets befolkning? Jag hoppas att det var värt alla de liv som släckts.
En diktator drogs ut ur ett avloppsrör som en råtta. Ett nesligt slut för Hussein. Stora ord och förtryck följde hans väg. Men själv vågade han inte stå till svars för det han gjort.

Det tog nio år av amerikanskt militärstyre innan landet åter är sitt eget.
Mycket har hänt under den tiden och världens fokus har varit på andra länder och företeelser. Jag hoppas att människorna får leva i fred nu och ha en vanlig vardag.