Kaffe gör att åtminstone jag tänker bättre

Annonser

Jag har funderat lite på det som hände i Egypten och läst en del twitter därifrån om det. Allt verkar ha varit uppgjort och bara det gör att man blir ledsen. Här ska folk gå på fotboll och få lite avkoppling från alla politik. Då utsätts de för ett horribelt blodbad.
Det känns ofattbart att man kan vara så kall och beräknande. Näe fy f:n.

Själva har vi ätit sallad idag med kräftstjärtar som jag tycker så mycket om.
Hundarna har legat utslängda på golvet och i sofforna.
Nu har vi satt oss i vardagsrummet för att slappa framför tv:n.
Skönt med en lugn kväll. Snart är det helg och jag har en stryktvätt som legat till sig.
Ska väl sortera lite och stryka något av det i alla fall.
-9 ikväll och det är skönt att vara inomhus.

Idag har det varit frågestund i riksdagen

Annonser

Alla partiledare var med utom Löfvèn som inte sitter i riksdagen. Fridolin tog upp den eftersatta järnvägen och menade att regeringen inte gjort tillräckligt för att den ska fungera. Det får mig att tänka på en gammal låt som heter” SJ SJ gamle vän konstigt att du lever än”. Tror den skrevs på sjuttiotalet och då hade vi en socialdemokratisk regering, så denna nedmontering har pågått länge. Kommer även ihåg när jag reste med tåg som ung, slogs av att alla tåg ute i Europa var nya och fräscha, medan de svenska gamla och slitna. Det är tydligen ett olönsamt och dyrt transportsätt, vilket får konsekvenser. Att jag sedan bor i ett samhälle utan ens järnvägsspår, vilket många gör efter alla nedläggningar, får mig att bli arg då partier pratar om att rusta upp tunnelbanor och höja bensinpriserna. Man ska alltså inte ha råd att bo på landet utan tvingas in i storstäderna, där folk blir skjutna till höger och vänster.

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt tog upp arbetsskade ersättningen för kvinnor och att den är lägre för dem. Han vill fjäska för oss kvinnor och jag kan inte påstå att han lyckas. En kommunist är ändå en kommunist och något som stöter bort mig.

Vad sverigedemokraternas partiledare pratade om var ju självklart händelserna i Malmö. Han vill ju säga att det som skett är invandrarnas fel. Men det är verkligen att generalisera ett problem som flera städer dras med. Ungdomar som inte har någon som helst respekt för andra människor och det gäller oavsett vilken hudfärg man har. Föräldrarna måste ta ett större ansvar och som någon sade i en intervju, de måste gå ut och se vad deras barn sysslar med istället för att sitta inne. Fler vuxna ute på gatorna behövs, inte bara fler poliser.

 

Kall morgon i Sverige

Annonser

Kallaste morgonen denna vinter har det varit -9 och inget jag egentligen vill notera. Men med hundar måste man ut och det gäller bara att gilla läget. Såg på gårdagens inlägg och kan bara konstatera att jag nog var lite trött när jag skrev det sista. Vadå tisdag kväll??? det var ju onsdag och ingenting annat. Men innehållet står jag för även nu på morgonen. Vi fick en gnutta snö igår och har ett tunt snötäcke på marken idag.

Ronja sover normalt om nätterna nu och verkar piggare än på länge. Hon var nyss här hos mig och ville ha lite kel. När bölden växte höll hon sig mest för sig själv och det var nog för att hon inte mådde så bra då. Hon verkar inte bry sig om snön heller utan traskar på som vanligt när vi är ute.

Jag fortsätter att skissa på min bok och hoppas att det ska bli något av den tillslut. Är bara i början så än vet jag inte om det kan bli något. Har flera uppslag som måste ligga till sig innan jag kan fortsätta med dem. Alltså flera böcker som får vänta just nu. Har kanske för många idèer till böcker men det är bra. Allt får ha sin tid när det gäller det.

Nu ska jag läsa mail och uppdatera mig på de nyheter som står i tidnngarna.