Så låter det idag

Annonser

När Margot Wallström efter flera år ute i Europa och nu ute i världen får frågan, om att börja med inrikespolitik igen. Så säger hon att Fredrik Reinfeldt sköter det seriöst och bra. Hon har tydligen blivit omvänd och är kanske inte så mycket socialdemokrat längre.

Man måste brinna för det anser hon och det gör hon inte längre. Kanske är det alla turer kring partiet som fått henne att tänka i andra banor. Detta interna bråk, måste kännas som en ankdamm för henne.
Tråkigt för socialdemokraterna men bra för Reinfeldt.

Löfven har en smekmånad just nu och alla lovordar honom för att göra ingenting. Snart blir det andra klanger i källan och journalisterna inser att det inte är idel kärlek i leden.

Carl Bildt ska tydligen vara spion åt USA enligt Assange. Det verkar väldigt desperat av honom och jag anser att han borde vetat vad han gav sig in på när han stal dokument. Jag anser att vissa saker inte bör publiceras i media. Allmänheten har inte kunskap att ta mot all information. Men att Bildt skulle ha avtal med USA om att utlämna Assange är befängt. Det är ett våldtäcktsmål och domstolen avgör i den frågan. Men visst kan de tillåta att han förhörs av amerikanska agenter.

Mer lär väl komma i dessa frågor så småningom. Nu ska jag se Grand design.

Mycket intressant i mitt tycke

Annonser

Just nu läser jag en bok om Göring och de dokument som skrevs under förhören inför Nuernbergrättegången, eftersom jag är intresserad av historia och då andra världskriget. Den bild man fått av Göring har ändrats mycket genom åren och även hans skuld till utrotningen av judar, kommunister och zigenare. Han var otroligt populär av det tyska folket i motsats till Hitler som var ouppnåelig. Eftersom Hitler inte var gift eller hade barn blev Görings fru och barn de som lyftes fram av nazisterna.

Idag skriver aftonbladet att Hitler fick en son och det har varit omstritt sedan Jean-Marie Loret skrivit en bok om att Hitler var hans far. Under första världskriget stred Hitler i skyttegravskriget i Frankrike och skulle då ha träffat Jean-Maries mor. Vid sin död på 70-talet avslöjade hon det för honom och han hittade tavlor signerade av Hitler på hennes vind. Det blev naturligtvis en chock för sonen som stridit mot nazisterna under andra världskriget och han gjorde efterforskningar. Eftersom han blev bortadopterad när han var liten så har han säkert undrat över vem som var hans far under lång tid. En advokat som han sökte upp har nu tagit upp detta ofattbara och boken som Loret skrev ska ges ut igen i reviderad upplaga. Han dog på 80-talet men har nio barn som kan göra anspråk på pengar från försäljningen av ”Mein kampf”, som Hitler skrev. Det har spekulerats länge om inte Hitler fått barn och det har han kanske. Då finns det barnbarn som lever idag till honom. Lorets mor har även fått pengar från Hitler under andra världskriget vilket kan tyda på att det är sant.

Är de lika, vad tycker ni?

Osmakligt tycker jag att det är

Annonser

När man publicerar en bild på Sveriges statsminister i blöja finner jag det endast osmakligt. Visst kan man tycka at konstnärer och satiriker ska kunna dra allt till sin spets, men detta är att gå för långt. Det ska vara äckligt att se bilden menar man och jag tycker inte det. Att göra så är endast osmakligt och allt förlorar sin innebörd att förlöjliga på ett sådant sätt. Det räcker faktiskt med att se de bilder på våra åldringar som redan visats i artiklar för att vi ska förstå hur illa de blir behandlade.

Nu är det så att det är ett privat vårdföretag som behandlat åldringar på ett förnedrande sätt och inte någon i regeringen. Att privatisera har inget att göra med hur man behandlar folk. Till syvende och sist är det vårdpersonalen som låtit åldringar ligga i sin egen skit och har man så stort samvete att göra det bör man inte ha detta arbete. Att skylla på direktiv från chefer och inte protestera för att man är rädd för att bli av med sitt jobb är fegt. Hade jag arbetat på ett sådant vårdboende så hade jag faktiskt protesterat och slagit larm om jag fått sådana direktiv. Alla har ett fackförbund där man kan få hjälp om man behöver.

Jag tycker att det är fruktansvärt när någon låter en människa fara illa därför att man är rädd att förlora jobbet. Detta kan ingen statsminister styra över och det förekommer inte bara på de privata vårdföretagen, utan även de kommunala. Naturligtvis ska de ansvariga på Carema ställas till svars om de gett direktiv om att man ska behandla åldringar på detta sätt. Vilket jag inte tror att de gjort utan endast krävt att det ska gå med vinst. Hur sedan varje vårdenhet går tillväga är upp till den chef som arbetar där och den som bestämmer idiotiska saker som att väga blöjor bör inte fortsätta vara chef där. Alla som arbetar inom vården har ett ansvar att tillvarata en vårdtagares liv, vilket bör innebära att inte utföra idiotiska direktiv.