Snart dags för delfinal

Annonser

Huset är städat och hundarna fått mat. De rastas precis nu. Vi ska ta ett bad i bubbelpoolen och koppla av en stund. Sedan är det matdags och uppladdning inför Melodifestivalen. Jag skäms inte ett dugg för att erkänna att jag tittar på det. Jag röstar aldrig men tittar gärna. Alla musikprogram intas i denna lilla familj. Tittade på QX-galan igår och det var väldigt bra musik tyckte jag. Kort sagt så är jag en musikalisk allätare. får jag så formligen frossar jag i musikvideos och musikaler inte att förglömma. Naturligtvis började kvällen med The Voice och jag gillar coacherna. Men visst har jag en favorit där Janina och henne håller jag tummarna för i kommande program.

Jag brukar inte tjuvlyssna på låtarna i förväg, men idag gjorde jag ett undantag. Msn starlounge hade ca 1 minut av de låtar som ska tävla ikväll. Jag kunde inte motstå att lyssna på dem eftersom bl a aftonbladet sjabblat ned dem. Men jag tyckte att flera var riktigt bra så nu ser jag fram mot kvällens show.

Har läst morgontidningarna

Annonser

På lördagar har jag extra tid att fördjupa mig i tidningarna och kan läsa alla artiklar noga. Det är så alla morgnar borde vara. Expressen börjar sin webtidning med Carl Bildts medverkan i tv4 i morse. Frågan om de två fängslade svenska journalisterna kom naturligtvis upp och han sade att ingenting är klart förrän de är släppta. Detta med anledning av att Etiopiens president öppnat för möjligheten att de ska bli benådade. Han talade om situationen i Syrien också, men det nämner tidningen bara i förbigående. Aftonbladet nämner inte ens Bildt och det är inte konstigt. Varför ska de ge en moderat utrikesminister någon publicitet.

Jag har också läst Maria Weterstams ledarkrönika i Sydsvenskan. Hon skriver om Reinfeldts utspel angående höjd pensionsålder. Den är bra och jag tycker de gjorde rätt som engagerade henne. Hon kommer att skriva återkommande ledare i denna partipolitiskt obundna liberala tidning. Jag ser fram mot att få läsa mer av henne.

Kinesiska twitter säger att Nordkoreas nye ledare ska vara bortmanövrerad och t o m mördad. Vad som är sant eller inte är det svårt att avgöra då landet är hermetiskt stängt från media. jag följer twittrarna med spänning.