Helvetes måndagen är snart över

Annonser

Jag saknar denna fina hund något enormt och med lite mer sömn än två timmar, så känns det kanske uthärdligt i morgon. Nellie och Unkas har letat efter Ronja vid olika tillfällen. Vi har ju våra vanor och så även hundarna. De såg ju att vi tog med oss Ronja och kom hem utan henne, men de har väl inte riktigt fattat det ändå. Trötta har de varit eftersom de ju var med under natten.

Den som kommer med påståenden som att ”det är ju bara en hund”, har jag lust att slå på käften. Alla hundar jag haft har varit olika personligheter och lämnat tassavtryck i mitt hjärta. Detta är min sjätte hund under mitt liv som går vidare över regnbågsbron. Nackdelen med att ha hund och något jag är mycket medveten om. Men allt det fina jag fått under den tid jag haft dem, uppväger denna smärta. jag vet att de inte lever lika länge som oss. Jag tänker aldrig leva utan hund och just nu är det svåra att endast ha två hundar. När man har tre så är det alltid någon som pockar på uppmärksamhet och det är säkert ännu intensivare med fler hundar i familjen.

Det vi måste lära oss nu är att bli en tvåhundarsfamilj. Unkas och Nellie är så tajta att vi inte anser att det är rätt att ta in någon ny just nu. Vi börjar också bli lite till åren och det är enklare att gå med varsin i koppel än med två stycken. Vilket enhundsägare inte har begripit ett dugg. De anser att man ska ha samma pli på två som en. Inte riktigt så lätt. I alla fall inte med de raser vi valt.

Nu blir det tidig sänggång och förhoppning att morgondagen blir lite lättare.

R.i.P älskade Ronja

Annonser

För en timme sedan somnade Ronja in i min jeep. Vi hade flera mjuka plädar och öppnade upp så hon kunde känna lantluften. Hon sniffade i luften och tittade på hästarna som gick i hagen.
Jag och mannen har gråtit floder och tårar kommer i mina ögon hela tiden. Vi gjorde rätt men saknaden är inte mindre för det.

När vi kom hem gick Nellie och tittade efter Ronja på de plats hon låg på innan vi åkte.
De vet att hon inte är här och är mycket dämpade, så nu gäller det att ösa kärlek över dem.
Men fy fan vad jag saknar Ronja.

En jobbig natt är till ända

Annonser

Vi har kanske sovit en timme i natt. Ronja kastade upp igår kväll och var mycket vinglig när vi lade oss.
Vid halv tolv kastade hon upp igen och denna gången var det blod. Jag hade då sprungit upp en gång i kvarten då hon verkade ha ont.

Efter det att hon spytt, fick jag henne att somna vi halv tre. Sedan sov vi till strax efter fem.
Då hade hon ordentligt ont och var orörlig i bakbenen, så hon kunde inte gå.
Vi började kolla när olika veterinärer öppnade och kom fram till att vår ordinarie ändå var bäst. Men de öppnar inte förrens halv nio.

Ronja hade ordentligt ont och när jag skulle ta min medicin hittade jag remadyl som Unkas fått vid sin operation. Jag tog en halv och gav Ronja. Hon somnade efter en stund och vi rastade de andra två hundarna. Då vi ätit frukost vaknade hon. Tabletten har gjort att hon inte har så ont längre och nu ville hon ut.
Vi nästan bar henne ut i garaget och hon kunde stappla ut i trädgården.
Hon fick göra allt hon behövde och kunde nästan gå in i huset själv. Nu sover hon och jag är tillfreds att hon inte behöver ha så ont.

Om en stund ska vi åka och låta henne somna in, innan värken sätter igång igen. Vår vet kommer ut i bilen och ger henne sprutan, så vi behöver inte låta henne somna på ett okänt ställe.
Men idag har vi sorg i våra hjärtan.