Jag har inte hört något

Annonser

Om just Jonas Sjöstedt (v) som skulle få de två svenskarna som sitter fängslade i Eritrea fria. Han skulle ju fixa detta och ta credit för det. Sedan har inte jag hört ett dugg om hur det går med alltihop. Bara tystnad råder från det hållet. Var det en tidningsanka eller fanns det någon sanning bakom? Jag undrar som tusan. Upptäckte han att det kanske inte var så lätt att ordna eller att andra redan höll på med förhandlingar. Sedan undrar jag också med vem han skulle förhandla. Är han tjenis med någon i regeringsställning?

När jag läste om det i aftonbladet så fick jag känslan av att nu skulle de komma hem om någon dag. Känns bara konstigt just nu med det hela. Är Jonas fixaren eller inte?

Kan man kalla det förvår?

Annonser

Eller det ordet kanske inte finns? I alla fall så är det så det känns när man går ut idag. Fåglarna kvittrar som galningar och på stigarna är det rena rama lervällingen. Jag letade ju i vanlig ordning efter vårtecken och jag såg massor av snödroppar, vårlökar och även knoppar på en del buskar. Det ger hopp om vad som kommer. På bara ett par dagar har snön försvunnit och blommor poppat upp vilket är otroligt snabbt.

Brödsmulorna är borta i trädgården och även den päls jag bortade av Nellie. Är inte det recycling av stora mått. Inget går till spillo och det jag inte vill ha kan våra djur använda och äta upp. Lyssnade på P4 idag och där pratade de om att vi kastar för mycket och då var mat det de nämnde som det vi kastar mest av. Då måste vi vara duktiga eftersom inget kastas hos oss. Den mat som blir över blir antingen lunchlåda till mannen eller hundmat. Bröd som är torrt får fåglarna.

Men jag upptäckte att mina trackingskor är totalt utnötta. Snart inget kvar av sulan så jag måste införskaffa mig ett nytt par. Med tre hundar går man väldigt mycket varje dag och dessa har jag nött ut på ett år. Så det är inga bortkastade pengar. De går tyvärr inte att sula om och om de nu gick att göra det, så har någon sett en skomakare på senaste tiden? Förr fanns det minst en i varje liten by, men nu vet jag inte ens om det yrket existerar mer. Där jag bodde i Göteborg hade vi en skomakare vid vårt lilla torg och jag var ofta där för att klacka om skor. Så ofta att jag fick ett kort där skomakaren satte en stämpel varje gång jag var där och den tionde gången blev det gratis. Skor nuförtiden har oftast plastklackar som är livsfarliga att gå med. Då menar jag pumps och andra skor med höga klackar.

Sååå mysigt

Annonser

Kastade nyss ut gammalt bröd i trädgården och nu är vårt körsbärsträd fullt av sidensvansar. De kvittrar så vackert i solen.
Det börjar bli vår här i södern.
Hoppas de törs ta brödet bara. Men de avvaktar säkert så inte hundarna kommer ut igen.
Borstade Nellie som fäller kopiöst, så nu har fåglarna byggmaterial till sina bon.
Vill inte försöka ta något kort på dem för då flyger de säkert iväg.

Men vi ska strax ut på hundpromenad och det ska bli skönt med ett par timmar i solen.