Klockan är. 22.30 och det är +24 ute

Annonser

Med bävan går man till sängs och undrar om det ska bli någon sömn inatt.
Denna värme är ofattbar och lite typisk eftersom skolan börjat och även semestrarna är över.
Man skulle kanske ta senare semester de nästkommande åren. Juni är ju helt uteslutet och Juli är väldig osäker.
Kan det vara förändringar i klimatet som orsakar detta? Man får sig en fundering och tänker på hur det varit längre söderut i år.
Bränder och torka har präglat den södra delen och regn har drabbat oss häruppe.

Om några år kan torkan tagit sig upp hit. I flera trädgårdar kan man se palmer och tropiska växter. Något håller på att ska på jorden och det är väl så det alltid har gjort.

+29 och blommorna vattnade

Annonser

Varmt så det snurrar men skönt att ha öppnat upp och vädrat ut hemma. Vi gick flera varv runt tomten och kollade dörrar och fönster efter att vi kommit hem. Inga brytmärken syntes någonstans men jag hittade en fimp nedanför trappan till entrèn. Vi röker inte så det kan ha varit idioterna som försökte ta sig in i huset. Troligtvis försökte de rycka upp dörren och eftersom vi har kontaktlås så utlöstes larmet. Många sätter upp dekaler som är ren fejk och de som var här trodde kanske inte att vi hade riktigt larm. Jag är glad att vi har både kontakter i dörrarna och även rörelsedektorer inne i huset. Nu har vi bestämt att köpa ett niotillhållarlås till antrédörren och kdjor till alla de andra dörrarna. Vi har lås på fönstren så ska någon ta sig in där måste de krossa en ruta och förhoppningsvis skär de sig riktigt ordentligt.

Men de som försökte var amatörer och kanske på fyllan så de sket kanske i brallorna när larmet gick. Det tjuter väldigt högt så grannarna måste ha hört det. Jag ska höra mig för nu i veckan om någon sett något. Som tur är så brukar vi låsa in allt värdefullt i kassaskåpet som de aldrig kan ta sig in i. Det väger åtskilliga kilon och är både eldsäkert och inbrottsäkert. Så även om någon tar sig in här är det enda de kan göra att förstöra en del saker. Men som jag resonerar så är det bara saker som lätt kan ersättas. Det som vi behöver för att kunna göra det är i kassaskåpet. Alla datorer har vi alltid med oss och även nycklarna. Sedan har vi grannar som har ögonen med sig och vi gör detsamma för dem.

Nu ska vi äta, bubbla och sedan blir det Dallas innan vi ska sova.

I morgon är det jobbedag igen.

www.veterankraft.se

 

Dags att vända hemåt

Annonser

Det märks att vardagen är här och många börjat arbeta efter semestern. Det har ringt hela morgonen och fortsatt resten av dagen.
Men nu ska vi lämna denna idyll och ta tag i vardagen vi också.
I morgon ska jag skriva mitt första uppdrag och sedan jobba för att få in fler veteraner.
Hösten knackar på dörren och vi får kanske inte så många helger till att vara ute med husbilen.

Men nu har vi laddat batterierna för ännu en arbetsvecka. Tror hundarna blir glada att komma hem igen. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga.