Är Juholt en struts?

Annonser

Det frågar jag mig efter hans senaste utspel efter dagens möte med den egna partitruppen. Att socialdemokratin är på stark frammarsch är väl årets dummaste kommentar i allafall. Att socialdemokratin går stärkt ur detta, utan att man tar itu med meningsskiljaktigheterna inom partiet får mig att skaka på huvudet. Har Juholt stått och headbangat under sin tid som partiledare? Hela partiet med honom i spetsen håller på att kappsejsa rejält. Om han tror att hans konstiga utspel ger fler röster så är det mycket synd om karln.

Han säger att alliansens politik är ett experiment och då vet han inte vad han pratar om. Socialdemokraterna kommer inte att förbättra äldrevården ett dugg, eftersom de kommer att fortsätta med alliansens arbete. Det var ju Göran persson som började privatisera Sverige, det har åtminstone inte jag glömt. De kommer inte att förändra elpriserna eftersom det är ett beslut av eu, som Sverige har gått med i. Han eller socialdemokraterna kan inte ändra på något där. De som kan föra Sveriges talan i eu är de kommissionärer och delegater vi valt.

Staten har inte råd att köpa tillbaka det man sålt till privata företag. Den som tror det lurar sig själv. Sedan kan man inte kalla någons politik för ett experiment. Det han själv håller på med verkar istället som ett sådant. Grodorna fortsätter att hoppa ur denna pajas mun.

De nya elpriserna är åt helvete

Annonser

Hur i helskotta har man räknat då man satt elpriserna och delat in områdena? Visst är det kallare längre norrut, men det blåser ta mig tusan mer i söder, vilket gör att man förbrukar minst lika mycket el. Jag skulle vilja ha tag i den människa inom EU som kommit på denna idiotiska idè. Har de toltalt glömt att det finns länder som är väldigt långt norrut och är avlånga. Sveriges södra landsända gränsar till Tysklands och Polens norra del. Detta gör att klimatet skiljer sig markant mellan dessa länder och Sverige.

Att Lööf går med på detta utan att ens försöka protestera, finner jag ytterst märkligt. Ska svenska företagare kunna konkurera med resten av eu, så kan de inte behöva betala mer för energin. Nu anser jag att vi startar Barsebäck igen och sköter vår egen energi. Eller så höjer Ringhals priserna till övriga Sverige och ger rabatt till alla söderut. Detta måste vi protestera mot.

Dags att köpa värmepump och vända röven mot alla elbolag, vi sätter på några vindkraftverk i utkanten av byn. Vips så är vi självförsörjande.

Vad händer med politiken i framtiden?

Annonser

Många roliga uppslag kommer när man minst anar det och idag kom jag att tänka på, att hur kommer den politiska kartan att se ut i Sverige i framtiden? Vi ser hur socialdemokraterna håller på att falla isär och det gav mig många roliga tankar. Väljarna ser ut att gå till vänster, till höger och några till mitten.

Så socialdemokratiska partiet kommer inte att finnas, utan det blir nya partier. Vänsterpartiet som kommer att växa inser att de måste byta namn, eftersom de nu fått en hel del av sossarnas väljare. De byter till vänsterdemokraterna för att visa att de har de gamla värderingarna som både sossar och vänsterpartister värnar om. Sverigedemokraterna har också växt och Åkesson har lyckats hålla partiet kvar i riksdagen. De vill bli mer rumsrena och visa att de är ett parti att räkna med. Därför byter de namn till folkdemokraterna, för att visa att de är ett parti för folket och få bort rasiststämpeln. Centern finns inte heller mer då landets bönder har blivit färre och miljöpartiet tagit väljare från dem. De ingår numera i miljöpartiet som gått över till en partiledare och bytt namn till nya miljöpartiet.

Nya moderaterna har blivit det största partiet i Sverige och försöker förnya sig hela tiden. Därför har de också bytt namn till framtidsmoderaterna. De har också fått fler väljare från sossarna och vill tänka framåt. Folkpartiet har i stort sett försvunnit då man inte kunnat få fram en ledare som kunnat föra fram partiets politik. Därför har man uppgått i framtidsmoderaterna. Kds för en tynande tillvaro som ett bihang till framtidsmoderaterna, där de som har kristna värderingar kan samlas.

Alliansen består av framtidsmoderaterna och nya miljöpartiet. Men ett nytt parti har kommit då invandrarna i Sverige anser att deras intressen inte tillvaratas på ett bra sätt. De kallar sig nysvenska partiet.

Det kan se ut på detta sätt, vem vet. Jag tror i alla fall att det vi nu upplever är en omfördelning av väljarkåren och att det i framtiden kommer att se annorlunda ut i riksdagen.