Utrikesministern har en intensiv agenda just nu

Annonser

Carl Bild har varit i bryssel och diskuterat bl a utvecklingen i Syrien och Iran. EU tänker inte gå in med vapen eftersom man anser att det är något FN ska ta ställning till. Bildt är oroad av den tystnad som är därifrån och flera av de andra eu-delegaterna är också fundersamma. Jag kan nog hålla med om att FN borde satt press på Syriens president att sluta med dödandet av demonstranterna. Arabförbundet uteslöt landet och det är ett viktigt ställningstagande. Nu ska alla utrikesministrar träffas i Rabat på onsdag och diskutera Syrien.

EU har inte heller planer på att ta till vapen mot Iran utan ställer sig endast bakom IAEA:s rapport. Skönt att de verkar tänka efter före de gör något. För visst är situationen oroande just nu. Tänk om Israel tar till vapen? Det räcker väl med krig nu.

Förresten har EU andra problem att tampas med som ekonomin och hur man ska föra arbetet vidare. Allt är inte över i och med att Grekland och Italien får nya regeringar. Blir det förseningar för de länder som står på tur för att inlemmas i unionen? Det skulle inte ge särskilt bra signaler utåt.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/11/14/lang-intensiv-och-produktiv-dag/

 

Juholt charmar tydligen inte alla sossar

Annonser

Efter radiointervjun i dagens Eko kom ytterligare ett knivhugg i ryggen på partiledaren. Anders Johansson är en av ledamöterna i partistyrelsen och tydligen skäms han ordentligt över sin partiledare. I ett sms efter intervjun skriver han ”så djävla illa” och att han skäms att vara med i ett fint partis förfall och funderar om han ska fortsätta att vara det. Ett starkt uttalande som Juholt inte vill kommentera när aftonbaldet frågar. Men det måste ändå kännas fördjävligt att ens egna partivänner inte tror på det man gör.

Det verkar som att de socialdemokrater som är från Stockholm inte anser att Juholt är rätt person för jobbet. Kan vara därifrån han har sitt största motstånd. De ville säkert ha en från sitt eget distrikt och inte någon från landsorten. Så därför är det tråkigt att Juholt hela tiden spelar dem i händerna med sina uttalanden. Flera av dem vill säkert ha bort honom redan nu, men troligen kommer inte det att ske. Men man undrar hur mycket Juholt kommer att få utstå, tills han själv säger att det är nog.

Att behålla glöden för något som andra inet säger sig tro på kan få vem som helst att falna.

Äldrevården är i fokus just nu

Annonser

Tack vare de missförhållanden som upptäckts i det privata vårdföretaget Carema. Det tycker jag är bra, men är ju inget nytt utan har funnits både före och efter privatiseringen av vårdföretagen. Jag anser inte att det är rätt när man flyttar vinsten i företagen utomlands för att riskkapitalister ska göra sig en hacka. Det är inte fel att gå med vinst, men den ska sättas in i företaget för att förbättra vården. De äldre ska få ta del av det genom lägre kostnader. Det ska inet behöva kosta så mycket att få hjälp som det gör idag.

Men det jag tycker man missat lite i denna debatt är de som utför vården. Vad är det för människor som glömmer gamla på toeletter i flera timmar, sätter en döende man framför tv-apparaten och låter dem gå med våta blöjjor så de får sår i baken? Jag menar att även om en chef säger att du får inte byta mer än då och då, skulle jag bortse från det om jag såg hur någon led av det. Vr finns medmänskligheten i denna vård? Empatin är lika låg som hos massmördaren Breivik.

Om man inte tycker om människor och allrahelst gamla människor ska man inte arbeta inom vården. Visst behövs det folk, men lite urskiljning i vilka som anställs borde finnas. Vi har många invandrarkvinnor som i långa tider tagit hand om sina äldre släktingar och behöver arbete. En stor arbetskraftsskatt att ta ur. De skulle nog aldrig låta någon sitta på toeletten en hel natt. Vi borde lära oss hur man behandlar våra åldringar av de som alltid tagit hand om dem, eftersom det inte existerar någon annan slags vård i vissa länder.

Om man som anhörig vill Vappa= vård av pensionär så ska man få ersättning för det. De kan ofta vara lika hjälplösa som ett barn på äldre dagar och behöva lika mycket tillsyn. Låt våra äldre få ett värdigt liv och låt dem som

En snackis på internet

Annonser

Man funderar på vad kinesrna sysslar med i Gobi öknen. På google maps kan man se konstiga formationer som man inte vet om de är målade eller uppgrävda streck. Området där man hittat flest formationer ligger nära platser där men bedriver raketforskning och tillverkning av militära vapen. Det har spekulerats om det kan vara målområden för beskjutningar från rymden. Zoomar man in området i närheten ser man utbrända militärfordon och annat militärt skrot. Håller Kina på att utveckla vapen som skjuter från rymden? Ingen vet, vad tror du?

Detta är tydligen ett flygplan i mitten av cirkeln.

Dehär konstiga strukturerna syns från luften.

Ser ut som landningsbanor. Vad har man allt detta till och varför?