I Frankrike

Annonser

Tredje dagen i Frankrike och sjätte dagen på resan. Det tar lite tid att köra ned i Europa. Eftersom vi lagt oss rätt tidigt vaknade vi klockan åtta när brödbilen kom. Det är en service som ofta finns i Frankrike på ställplatserna och det är så gott med färska baguetter till frukost. Dessutom är det billigt. +20 redan på morgonen och blå himmel säger att det blir varmt ute idag. Hundarna fick en promenad i den fina omgivningen innan det var dags att köra vidare söderut.

Idag kopplar jag ur alla betalvägar så vi får se mer av landskapet. Det kostar ca 1 euro/mil att köra betalväg och de är ofta väldigt tråkiga, men det går fort att ta sig fram. Därför fortsatte färden mellan berg och dalar. Förbi Arbois där Louis Pasteur är född. För de som inte vet vem det är kan jag berätta att här kan man köpa väldigt goda ostar. En sak som Pasteur utvecklade och fransmännen är duktiga på. Vi stannade inte vid något av alla fromagerie som finns utefter vägen utan fortsatte på vinvägen i Jurabergen. En mycket fin väg som tar lite tid men är en fröjd för ögonen.

När vi hade ungefär 12 mil kvar till ställplatsen, kom vi fram till en rondell som jag kände igen från året innan. Därför sade jag till mannen att köra till vänster då det ligger en Lidl där. Vi behövde handla lite så mannen lydde mig och han blev väldigt paff när det visade sig att jag hade rätt. Han tycker att jag har minne som en elefant när det gäller vägar och platser. Vi passade på att rasta hundarna eftersom vi visste att det var ett bra ställe att göra det.

De tolv sista milen gick fort att köra och efter en stunds väntan kunde vi köra in på ställplatsen ”Villefranche-sur-Saone”.

107Detta år gick det hur bra som helst att köra in vid bommen. Vi ställde oss inne bland träden så vi fick skugga vid husbilen. Anledningen till att vi åker hit är att det ingår wifi i priset som är 20 euro/dygn. Lite dyrt men vi har lite att göra på datan så det var viktigt. Men jag kunde inte komma in på sidan där koden skulle skrivas, så därför gick jag bort till en tysk man som stod vid en husvagn. Men min dator ville inte, så jag tog mannens som fungerade perfekt. Efter datorjobb åt vi plockmat till middag, Precis vad vi behövde i värmen.

Trelleborgs sjukhus hade ringt till pojken och meddelat att pappa kommer in på korttidsboende nästa morgon. Det blir invid sjukhuset och han behöver lite saker. Så här gäller det att få hjälp med att plocka ihop det så pojken kan köra dit sakerna. Därför blev det lite sent i säng och vi duschade för att kunna åka tidigt i morgon. Idag har vi kört 24,6 mil och alla intryck har gjort att vi somnade så fort vi lagt oss.

 

Ingen post idag

Annonser

Precis som jag skulle börja skriva här, körde postbilen förbi utan att stanna. Ingen post är bra post. Nåväl vi får inga räkningar idag och ingen reklam. Idag kliar det innanför gipset och jag hoppas på att det betyder läkning. Men man vet ju aldrig för någon läkare är jag inte.

När jag var på ortopeden sist blev jag så avundsjuk på en ung man. Vi hade betalat avgiften och skulle sätta oss ned i väntrummet. En sköterska ropade upp ett namn och en ung man studsade upp och greppade sina kryckor. Han tog sig fram med rasande fart till dörren och jag kände ett stick av avund. Så lätt det såg ut. Okej, han var säkert trettio år yngre än jag, och kanske skulle jag också hoppat lika lätt och fort vid samma ålder.

Det händer ju inte så mycket i byn om dagarna när alla är på jobb och barnen i skolan. Men nyss kom en skåpbil förbi med släp som det stod Svedala markgräv. Inget konstigt med det. Men samtidigt kom en skåpbil med husvagn på släp, som bilen med släp hejade på. De körde vidare och jag kände att detta var sådana tidningarna varnat för hela sommaren. Arbetare som bara sätter igång med saker när husägarna inte är hemma. Sedan kräver de betalning för att återställa alltihop. Lite obehagligt är det, men jag kanske bara inbillar mig.

Ibland börjar åtminstone jag fundera på olika saker och så blir det som hjärnspöken och riktigt obehagliga. Då gäller det att skaka av sig alltihop och börja tänka på annat. Ordet om blir väldigt viktigt och det kan man använda till att förändra sina tankar till positiva.

Som att det är onsdag, det är sol och inga räkningar i brevlådan.

Om några veckor är det jag som hoppar på alla fötter.