Den kom idag

Annonser

Boken som förhoppningsvis ska hjälpa mig att skriva bättre. Men trots att det kliar i fingrarna att börja läsa den, måste jag avsluta boken jag håller på med. En besvikelse då språket är grovt och fattigt. Jag förstår inte hur den kunnat bli så populär. Så jag nämner den bara till namnet. Den heter ”Nostradamus saknade profetia”. Läs den inte. Titeln är missvisande. Men jag är sådan att har jag börjat på en bok så läser jag ut den.

Vanlig otur

Annonser

När de lade om vad som idag är den tid som räknas som pensionsgrundande. Hamnade jag på de förlorades sida. Från och med ett visst födelseår,skulle hela ens arbetsliv räknas. De som hamnade på rätt sida behövde bara räkna tio år då de tjänade mest.
I morse hörde jag på nyheterna att regeringen lagt ett förslag om att höja åldern när man tidigast ska få gå i pension. Idag är den åldern 61år och förslaget är att det ska bli 63 år. Det hela ska gå ut på remiss och sedan måste alla riksdagspartier enas. Så det tar nog några år. Men jag kommer säkert hamna på fel sida igen och då på den som måste jobba längre.

Idag har folk som är över femtio år svårt att få nytt arbete,om de av någon anledning måste sluta på det de har. Hur ska det bli om pensionsåldern höjs? Ska folk gå arbetslösa i arton år?
Åldersfixeringen i vårat land sätter upp hinder.