Första vårtecknet

Annonser

Detta hittade jag på dagens hundpromenad. Precis när jag fotat hörde jag något i luften. En stor flock flyttfåglar var på väg in över skåne. När jag nu ser jag ett mindre trevligt vårtecken. Det som göms i snön…ni vet. Skräp av alla de slag, tyvärr. Men nu är våren på väg.

Snart dags igen

Annonser

I morgon är det den sista deltävlingen i svenska uttagningen till melodifestivalen. Detta sänds från Malmö som senare i år ska hålla i den stora Eurovisionsändningen. Trodde inte att Malmö skulle få ha någon deltävling i år på grund av det, men trevligt nog så fick man det ändå. Artisterna som ska tävla är säkert glada över det då ljudanläggningen är enormt bra i Malmö arena. Är det något man inte sparat på så är det just detta. Att det sedan är färre platser i arenan spelar ingen roll, för de flesta ser evenemanget framför sin egen tv.

Det blev stora rabalder när det stora evenemanget gick till Malmö och stockholmarena kom med det ena och andra argumentet mot det. Något flera tog upp var att nu skulle alla boka hotell i Köpenhamn och Sverige förlora intäkter. Ingen skulle bo på den svenska sidan. Jag kan meddela alla stockholmare att alla hotell i Malmö, Lund och Trelleborg är bokade inför detta evenemang. Visst kommer en del bo i Köpenhamn också och jag ser absolut inget fel i det. Men varför missunna näringsidkare i skåne att få dessa intäkter? Problemet är nog istället att stockholmarna är tvungna att resa ned till Malmö och bo på hotell, denna gång om de vill se tävlingen live. Det kostar och det är nog där skon klämmer. De är vana att vi andra som bor runt om i landet ska betala för att få se något stort evenemang. Nu behöver vi skåningar inte det och jag anser att det är rättvist.

Eftersom skåne alltid har haft nära förbindelser med Danmark och Köpenhamn i synnerhet, betraktas den staden som den egentliga huvudstaden. Vi åker hellre över sundet för att shoppa och roa oss. Dessutom är förbindelserna utmärkta och Köpenhamn en stad med större utbud av allting. När stockholmare tar färjan till Åland och Finland för att roa sig, så tar vi färjan till Tyskland eller öresundspendeln till Köpenhamn. Måntro att det råder en del avundsjuka att vi har den närheten till dessa länder där vi kan handla många varor billigare.

Så kära landsmän uppe i Stockholm, tvärtemot vad ni inbillar er så är vi inte avundsjuka på er stad. Vi har mer av allt härnere och jag som bor på landet är i en storstad på ca 40 minuter. Därför ser jag mig som väldigt priviligierad, då jag har både landet och storstaden. Ni säger att Malmö bara är en förstad till Köpenhamn och det ser vi inte som något negativt. Jag skulle hellre bo i Malmö än i någon av Stockholms förstäder. För mycket av vår närmaste storstad färgar av sig på Malmö. Därför byggdes bron som binder oss samman på ett så bra sätt.

Välkomna hit ned och känn lite på den internationella atmosfären som vi har här. I maj när festivalen ska äga rum har vi ett underbart sommarväder och ni kan säkert lämna vinterjackorna hemma. Ni kan sitta på någon av uteserveringarna vid Lilla Torg och insupa atmosfären. Då är ni glada över att vara här nere och att ni kom hit. Livet är mer avslappnat här och foket är mer europeiskt i sitt sätt, så ni kommer att vara riktigt harmoniska efter dessa dagar. Tänk, bara att vi har det så hela tiden.

Det är nog faktiskt så att de som bor i resten av landet också har sin speciella atmosfär i hemorten och absolut inte vill byta ut den. De som inte gör det flyttar till Stockholm, för att efter en tid förstå att allt inte är guld som glittrar. Så då flyttar de tillbaka hem igen eller till Malmö kanske.

En bra start på dagen

Annonser

Hur ska en idealisk morgon vara för att det ska kännas bra?
Jag har flera olika varianter på hur min morgon bör vara.
Först den där jag måste upp för att jobba. Där stiger vi upp tidigt och tar en morgonpromenad med hundarna. När vi kommer in äter vi alla frukost. Under tiden mannen gör sig klar,för att bege sig till sitt arbete,har jag en kelstund med hundarna. Då är allt tyst och varken tvn eller radion väsnas.
När mannen åkt,gör jag mitt yogapass och efter det en stunds meditation. Sedan dusch och dagen kan börja.

Den andra är att få vakna utan klockan och ligga kvar en stund i sängvärmen. Vetskapen att man kan göra precis vad man vill under dagen,är behaglig.
Sedan går vi en lång runda med hundarna,utan att behöva stressa. Äta frukost med en tidning och prata om ditt och datt.

Precis så har jag det på vardagarna och helgerna. Men så har jag inte alltid haft det,så nu uppskattar jag det verkligen och försöker njuta varje dag. Vem vet hur det kommer att vara om ett år?
Så ta vara på alla bra stunder du har idag,för allt kan förändras helt plötsligt.