Dipp idag

Annonser

Jag var kanske lite för optimistisk angående om hur pigg jag var trots den halvtaskiga sömnen. Efter en dag med arbete är jag rätt trött faktiskt. Men förhoppningsvis ska det betala sig i längden. Inte har regnet gjort det bättre heller. Men jag gjorde som jag alltid brukar göra när det regnar, drog upp håret i en hästsvans och försökte se ut som ett riktigt proffs. Men som jag skrev tidigare är jag trött nu. Lite småjobb med flyers och rivlappar ska fixas och sedan ska jag ta kväll. I morgon ska det delas ut lappar i brevlådorna igen och jag hoppas vara piggare då. Blir ganska långa promenader för hundarna så jag hoppas att vädret är bättre då.

Kom på att jag inte yttrat ett ord om melodifestivalen som började med en delfinal i helgen som var. Som jag nämnde hade jag inte hört någon av melodierna tidigare och var verkligen spänd på vad som skulle komma. Som vanligt fanns det ett par ordentliga magplask, om man får uttrycka sig så. I alla fall tyckte jag att ett par låtar var riktigt hemska. Nu handlar ju musiktävlingar alltid om tycke och smak, där alla har sin egna personliga åsikt. Jag röstade inte och skulle ju inte klaga kan man tycka och det gör jag inte. Tycker att de två låtar som gick vidare var helt ok. Jag blev häpen över att en 17-årig grabb kan se så säker och proffsig ut på scenen. Han har skapat sig en helt egen stil och blivit stor idol i Japan, ett land han älskar. Duktigt gjort tycker jag. Att han sedan verkligen kan spela gitarr väldigt bra och sjunger bra, visar bara på att han verkligen arbetat.

Läste en del twitter som andra kändisar både inom musikbranschen och andra skrev. Det verkar som många var avundsjuka och för att de inte fick vara med. Jag tycker att rolig och lite sarkastisk kritik bara är skoj att läsa, men vissa som twittrade var bara löjliga och jag bläddrade snabbt förbi dem. Så då var det sagt och glömt. Den andra vinnaren i deltävlingen var också proffsig, men så är han nästan dubbelt så gammal som Yohio. David Lindgren var duktig, men jag är rätt trött på den stilen. Det kändes tyvärr inte speciellt nytt. Men showen var snyggt gjord så visst platsar den i finalen.

Nu ser jag fram mot nästa delfinal och att se den.

Sova tunnt

Annonser

Tidig morgon idag och det känns inte som att jag ens har sovit. Ändå är jag inte speciellt trött.
Vissa nätter händer det att jag vaknar till då och då. Ofta vaknar jag med en massa bludder i huvudet, precis som jag drömt något. Då gäller det att snabbt få bort detta och inte fortsätta drömmen i vaket tillstånd, för då blir det stört omöjligt att somna om.
Min metod är att andas. Jag tänker först ska jag andas in och sedan ska jag andas ut. Dessa ord upprepar jag i mitt huvud och då försvinner det andra bluddret. Det är ett knep jag lärt mig från yogan och det fungerar alltid. Man måste tömma huvudet på tankar så att det inte utvecklas till grubblerier. För då slutar det alltid med att man ligger klarvaken.
Men dessa nätter med uppvaknande, kallar jag, att jag sover tunnt.
Det känns inte som att jag får den riktiga djupa sömnen, som gör att man känner att man sovit.
Fast jag är inte trött trots det. Hjärnan har fått vila och det är nog viktigt.