Det slår mig

Annonser

Just det att Juholt inte visar någon ånger över att det är oss skattebetalare han tagit pengar från. Det enda han fokuserar på är att han inte blev fälld alltså har han inte gjort något fel. Han ber sina partivänner om ursäkt men oss andra bryr han sig inte i. Alltså anser han inte att det var moraliskt fel att begära hyresbidrag för hela beloppet från 1994 till nu. Han tyckte att det var helt ok att vi skulle betala hans frillas hyra. Jag blir chockerad över en sådan moral. Är det total avsaknad av moral eller ett snedvridet sätt som är helt ok inom socialdemokratin? Eller kanske bland alla riksdagspolitiker? Då anser jag att vi ska kräva en bättre kontroll över vad våra pengar går till.

Om inte dessa förtroendevalda förstår att deras löner,(förutom den extra del som Juholt får från det egna partiet) är våra pengar. Att det är vi som bekostar deras resor och sj-kort. Jag förväntar mig att de ska ta detta mycket seriöst och inte spendera mer än vad som är nödvändigt. Som detta att Juholt tagit ut både resersättning och hyrbil, tyder på att hans frilla lånat hyrbilen och åkt på egna äventyr. Jag tycker detta är omoraliskt och kräver att han lägger korten på bordet och talar om sanningen. Om hans fästmö inte får något arbete på grund av att hon är en tjuv så ska väl inte vi bekosta hennes leverne. Nej du, Juholt jag tror inte att du talar en enda gnutta sanning.

 

Krav från VU

Annonser

Det har kommit fram att VU inom socialdemokraterna ställt krav på Juholt om han ska sitta kvar och det är bland annat att han ska  göra om sin stab. Men i tv4:s nyhetsmorgon säger han att Tommy Waidelich ska sitta kvar och att de två ska vara ett radarpar vilken staben ska byggas runt omkring. Jag hade sett att han låtit kompisen gå och sett till att anställa en kompetent ekonomisk talesperson. Men tydligen kommer det bli fler fadäser i ekonomifrågorna framöver. Kan det vara så att Juholt har en släng av adhd? Han har svårt att göra ordentliga förändringar och måste ha någon kvar som gör att han känner sig trygg.

Fler krav från VU har också varit att han måste förankra sina uttalanden hos staben innan han går ut med det. Tyvärr så är han alldeles för spontan för att göra något sådant och efter en tid så kör han på i vanlig ordning. Han kommer naturligtvis hålla sig i skinnet ett tag, men när han tror att han övertygat de andra så är han tillbaka i gamla spår igen. Det går att lära gamla hundar sitta men släpper man dem lösa så återgår de i sina gamla vanor. Socialdemokraterna har en tickande bomb som partiledare och jag har en känsla av att han tror sig veta bäst i alla lägen.

Hans berättelse om att han smugglat tryckpressar till Polen och blivit satt i fängelse är en helt uppdiktad historia så benämningen Ljugholt passar på honom. Vad mer ljuger han om? Att han trodde att han gjorde rätt angående bostadsbidraget? Han visste helt klart att han gjorde fel men var inte så intelligent att han förstod att det skulle komma fram. Men som man bäddar får man ligga och det är vad socialdemokraterna nu kommer att erfara. Men för oss andra kommer det bli enormt roligt att följa alla tabbar som Ljugholt gör framöver.

Inkompetens

Annonser

Katrine Keilos är en av ledarskribenterna i aftonbladet som tar upp problemet med inkompetens inom det socialdemokratiska partiet. Det är något jag försökt peka på under en lång tid och sett som orsak till att man väljer den partiledare man har. Eftersom man hela tiden tar folk ur de egna leden skolade i ungdomsförbundet och värdesätter solidaritet istället för kompetens blir det såhär. Man får en ledare som inte klarar av sina egna affärer och inte förstår allvaret i det han gjort. Slänger ur sig en massa floskler som han sedan tar tillbaka nästa dag. Intelligenta människor förstår inte ett dugg av detta.

Den kris som uppstått gör alla handfallna och det blir bara en enda röra. De har inte en enda aning om hur man tacklar media eller ska agera i övrigt. Problemet är inte endast förtroendet för Juholt utan för hela partiet. De har inte lyckats komma ut med ett riktigt partiprogram och riktlinjer för vad de ska arbeta för. Istället tar de bort värderingar som socialdemokraterna alltid haft och folk vet inte vad de ska tro. Några tappra socialdemokrater håller fortfarande på partiet men jag tror att de inners inne hoppas på något som aldrig kommer att ske med den partiledning som nu är. Tidigare ledare har alltid satt partiet främst och Sverige men de som nu är sätter sin position och inflytande främst. De är så måna om sig själva att de inte förstår att de förstör.

Man tappar respekten för socialdemokratiska partiet och det framstår inte som ett regeringsalternativ. De två unga språkrören i miljöpartiet får mer respekt från min sida och Annie Lööf har visat att hon kan axla partiledarskapet bättre än Juholt. Man ska skaffa sig respekt och inte folkets kärlek det får man hitta i privatlivet hos sina närmaste. Ingen vill ha en ömklig ledare som man ska tycka synd om.

Tack för det Juholt

Annonser

Ja så säger säkert många i alliansen idag, då förtroendet för Juholt dalat som en gråsten i vattnet. Fyra av tio har tappat förtroende för honom och tänker inte rösta på socialdemokraterna i nästa val. Antingen röstar de inte alls eller så får något annat parti deras röst. Många ser vänsterpartiet som enda parti nu då socialdemokraterna drar åt höger. Att Juholt ska lyckas vända allt tror inte jag då han först måste få tillbaka sina egna ute i landet, ena partiet som är så sargat, för att till sist locka tillbaka väljarna.

Tydligen ska han coachas av Ingvar Carlsson och vem kommer ihåg honom och vad han gjorde? Han var den som fick ta över då Palme mördades och det enda han gjorde var att förvalta arvet efter honom. Redan då var partiet splittrat och han lyckades åtminstone hålla ihop det. Men den anda som fanns då är inte kvar idag och jag tror inte att den kommer igen eftersom världen förändras och folk förändras. Det är nog socialdemokraternas största dilemma att de inte följer med tiden. De klarar inte av att anpassa sina värderingar i nutiden utan lever i historien och nu har Juholt lyckats rasera dem med.

Han ska resa runt i landet för att prata med sina partivänner, men om de inte vill prata med honom då? Vill verkligen Reepalu ha något med honom att göra efter sveket? Skåne har alltid varit ett starkt fäste för socialdemokraterna, men om Reepalu som har ett starkt stöd vänder ryggen till och kanske avgår så borgar det för andra partier att ta väljare från dem. Om inte Reepalu gör det så kan det också bli så att väljare ser det som ett svek och hoppar till andra partier.

Problemet är att Juholt inte förstår att han inte har kvar några sympatier ute i landet, utan han tror att har han bara sin närmaste stab bakom sig så kommer han att vinna. Det är ju det enda han tjatar om i intervjuerna att han har partiledningen bakom sig. Så jag tvekar inte om att han kommer att avgå utan frågan är bara när.