Har tydligen stöd av de egna

Annonser

Partitoppen anser att han ska stanna kvar och tror att allt ska bli så bra så.
Jaha, han har stöd av dem, men svenska foket då? Struntar de i oss väljare?
Jag kan bara konstatera att de inte vill vinna valet 2014.

Tack och goodbye herr Juholt du kommer att gå till historien som den partiledare som körde socialdemokraterna i botten.
Jätteduktigt, för vad tror han att han ska kunna åstadkomma idag.
Förtroendet för honom är borta.

Vilken soppa det blivit

Annonser

Läser i aftonbladet att nu har en förundersökning inletts av rikseneheten om Juholt begått bedrägeri. Så länge det pågår kommer inte tidningarna att släppa det hela och inte de övriga medierna heller. Radion hade en hel del om detta också. Man frågade Ohlström om han hade gett Juholt en varning om att han borde se över sitt bostadsbidrag. Nu förnekar han det och även Baylan gör det. Men någon måste ha läckt om detta då aftonbladet fått nys om det.

Leder detta till åtal och det visar sig att Juholt ljugit så finns det ingen återvändo utan han måste avgå. Det är kris i partiet och de som är mot honom har hållit sig tysta för att skona partiet, men hur länge kan de hålla sig? Snart kommer nästa läcka och det blir bara värre. Hur är det med hans telefonräkning? Har Åsa använt sig av hans telefon så kommer det att smällas upp i rubriker också.

Vem pratar om skuggbudgeten nu? Ingen nämner den och inte heller socialdemokraternas politik. Allt handlar om Juholt och hans soppa. Nu ska Adam Alsing visa Juholts lägenhet inifrån också. Det blir bara värre och värre. Alla komiker kommer att utnyttja detta och han blir en driftkucku och trovärdigheten i hans tal blir lika med noll. Radion går ut och frågar folk vad de tycker och alla anser att han ska avgå. Detta är absolut inte bra för svensk politik. Jag tror i motsats till en del av profftyckarna att Juholt är körd och hur illa det än blir så är det ändå bättre att han tar en time out från politiken.

Semester 2010 Moseldalen

Annonser

Förra året ville vi inte åka så långt på vår semester. Det innebär ju en viss risk med vädret och vi kände att det var helt ok. Vi räknade med att det kunde bli en hel del regn och mulna dagar. I gengäld skulle vi åka korta sträckor och vila mycket mer. Kanske hinna läsa någon av alla böcker som vi brukar ha med oss. Unkas var ganska ny hos oss och vi hade aldrig varit på semester med honom tidigare, så vi visste inte heller hur det skulle gå. Han kanske skulle bli otålig och tycka det hela var pest och pina. Så vi bestämde oss för att åka ner till Moseldalen och en tur runt själva floden.

Sagt och gjort så packade vi in oss i Pärlan och åkte iväg. Som vanligt hade vi sett ut några ställplatser för de första nätterna. Den första natten stannade vi i Heiligenhafen och hela resan ned dit gick bra. Hundarna fick stanna i husbilen under överresan mellan Rödby/Puttgarden. En radio fick vara på så de hade lugnande musik. Unkas ville gärna sitta framme vid oss och titta ut, men han är rätt stor och klumpig.

Vi hade fint väder då vi startade från Heiligenhafen och tänkte att vi skulle hinna en bra bit söderut. Mot eftermiddagen kände vi att något var fel och solen lyste från fel håll. Vi borde ha den rakt framifrån då vi åkte söderut, men vi hade den bakifrån och gps-Lennart var ovanligt tyst. Så vi stannade när vi såg en skylt som sade 6 mil till Flensburg. Vad jag visste så skulle vi inte passera den staden.

Mycket riktigt vi var på väg norrut till Flensburg som ligger på gränsen till Jylland. Vi hade åkte en stor böj och var på väg norrut mot Danmark. Vår lille Unkas hade lyckats rycka loss kabeln till gps:en. Jag kopplade in den igen och efter att ha letat efter en ställplats, programmerade jag in koordinaterna. Vi fick köra några mil ut mot kusten och till en helt annan flod än vi hade tänkt oss från början.

Det var en fin ställplats vid Elbe med havsutsikt och med solen som värmde gott satte vi oss ute. En bit bort fanns det fina gångvägar som vi kunde promenera med hundarna. Vi hade lite vind så det fläktade skönt då det var mycket varmt. Vi hade närmare +30 och det var mer än vi hade trott att vi skulle ha på denna semester. En extra tur gjorde ju inget då vi var på semester.

Jag vill ha klara skillnader i politiken

Annonser

Varje väljare ska kunna märka skillnaderna mellan de olika alternativen. Där är sverigedemokraterna bra för de har sin egen politik där väljarna kan ta ställning för och mot. Miljöpartiet har också ett eget signum som gör att jag som väljare kan se vad de vill och jobbar för. Jag trodde att Göran Perssons försök att närma sig moderaterna skulle suddas ut och nu var det den socialdemokratiska politiken som gällde. Men istället lägger de ett kalkeringsblad över allianspolitiken och kör samma politik. Lite småändringar här och där görs för att lura oss, men skillnaden märks knappast.

Är de så rädda för att föra ut sin egen politik? Vad får dem att tro att vi väljare ska välja en sämre kopia av den regering vi redan har. Man blir så besviken. Varför har det blivit såhär? Kanske för att att socialdemokraterna inte klarar av att föra sin egen politik på 2000-talet. Vi hade ett bidragsland och det ville inte svenskarna ha. Men sossarna har inte kunnat komma bort från det och lever fortfarande på det. Kan man få bidrag så ska man se till att få ut det mesta av det.

Övriga partier i alliansen har haft svårigheter att profilera sig vilket gjort att de nu byter ut sina partiledare. Problemen att visa en skillnad mot moderaterna har medfört svårigheter för alla partier och nu måste man lyckas annars är risken stor att de försvinner.

Följer debatten angående Juholt

Annonser

Vad jag ser är att många är besvikna på Juholt och anser att han skadar det socialdemokratiska partiet mer än han tillför. Såg ett inslag på tv4 där han intervjuades och sade rakt ut att han inte var sambo. Klart är att han bott i sin fästmös lägenhet sedan 2007 och vi betalat hyran för dem. Det tycker han är kulbo tydligen. Jag vill också vara kulbo så hör upp alla: går ni med på att betala vår hyra? Det verkar vara jätteroligt.

Sedan blev jag besviken på att Juholt inte ställde upp i gårdagens debatt i agenda. En debatt som är seriös och kunde ha fått fokus på politiken istället för hans fiffel. Istället ställer han upp i ett oseriöst program som robin, där det bara babblas en massa strunt. Jag får den uppfattningen att Juholt inte tar sitt uppdrag på ett seriöst sätt, utan endast vill stå i strålkastarljuset. Han kanske skulle bli komiker istället för nog kan han få oss att skratta med sina miner och hitlermustasch.

Att sedan de överiga i partiet vill göra denna grova förseelse till en bagatell, gör inte saken bättre. Det var ju de som ville ha en helt okunnig människa i ledningen och då borde de ha väglett honom i alla frågor. Någon borde ha granskat hans ekonomi och boendeförhållanden så att medierna inte hade kunnat få upp ett drev. Nu har politiken totalt glömts bort och ingen kommer ihåg vad skuggbudgeten innehöll. Juholt får all uppmärksamhet i negativ bemärkelse och politiken ingenting.

Med detta förlöjligar han politiken och vem kan se honom som statsminister? Inte jag för jag skäms över att en partiledare gör såhär. Visst är det bra med lite humor men detta är inte humor, det är att visa hur okunnig man verkligen är. Hur ska en sådan människa kunna styra ett helt land? Socialdemokraterna hade behövt Margot Wallström och jag beklagar att hon inte ville ha jobbet. Där hade de haft en intelligent och seriös partiledare. Nu tycker jag att de ska sätta sig ned och fundera på om det verkligen är så klokt att ha kvar Juholt.