Ibland är världen upp och ned

Annonser

Idag har vi kunnat följa en 91-årig dam som inget hellre vill än stanna hos sitt barnbarn i Sverige. Det slutade ju lyckligt då Europadomstolen ingrep i det hela.
Nu ligger ärendet där och Tobias Billström har inget att säga om fallet. Ett smart sätt av honom att slippa skicka iväg henne.
Troligtvis får hon permanent uppehållstillstånd tillslut.

Sedan läser jag om Tito Beltran som får vara i Sverige hur mycket han vill, och har familj här. Han tänker inte sätta sin fot i vårt land mer. Efter våldtäcktsdomen är han bitter och vill inte ens träffa sitt barn.

Så ibland känns det som att världen är helt upp och ned.

Semester 2010 Moseldalen

Annonser

Inläggen om semestern har fått ligga nere under tumultet med Juholt, så ni som ville läsa om det kan skylla på honom,haha. Skämt åsido så är jag en politiskt intresserad person och jag kände att det som hände kommer att ha stor betydelse i framtiden för det socialdemokratiska partiet.

Men nu kommer jag att återuppta min berättelse om vår resa till och runt Moseldalen 2010. Vi hamnade ju lite fel eftersom vår nykomling bland hundarna råkade få loss kabeln till gps-Lennart. En väldigt fin ställplats vid Elbe blev vårt mål för första natten på väg nedåt. Det blåste lite så det var skönt då det var otroligt varmt +32 i skuggan.

Stora pråmar seglade förbi ute på floden och vi fick en första känsla av flodlivet. De var lastade med allt möjligt och på väg både mot och från Hamburg.

Eftersom vi inte skulle stanna där flera dagar så lät vi inte hundarna bada utan vevade ut markisen istället så de fick skugga. Då vi hamnat lite fel togs borderatlas fram och ett nytt mål för nästa övernattningställe. Vi tänkte åka med färjan över Elbe och sedan mot Konstaz som är första stad innan Mosel. Genom vår husbilsklubb hade vi fått tips om en rundtur som verkade bra och där de skrivit ned omdömen om de olika ställplatserna. Vi är ju intresserade av bra platser för hundar och de som skrivit hade hund med sig då de reste.  Så tidigt nästa dag gjorde vi oss klara och åkte mot färjeläget. Nu skulle vi vakta på kablen till gps-Lennart så att vi inte hamnade fel en gång till.

Rättegången närmar sig

Annonser

De båda svenskarna som sitter i etiopiskt fängelse ska inom en nära framtid ställas inför rätta. De anklagas för terrorism och säkert fler saker som är direkt uppdiktade av åklagaren. Det första som slog mig var att, varför skulle de ta sig in i landet illegalt? De hade väl kunnat söka visum till den delen av landet som inte tillhör Ogadenprivinsen och sedan försökt ta sig in. Det andra är att varför ställa upp med ett gevär i händerna, på ett fotografi som med all säkerhet kan hamna i orätta händer. Korkat tycker jag. Detta inte sagt att jag anser att det är rätt åt dem, utan mer att det är naivt att göra så när de vistas illegalt i ett förbjudet område.

En del anser att Carl Bildt gjort för lite för att fria dem och att det är ett nederlag för honom att de nu ställs inför rätta. Jag tänker inte yttra mig i det fallet då jag inte har en aning om vad han gjort eller inte gjort. Jag vill inte heller försvara hans styrelseuppdrag i Lundin oil, då jag inte har en aning om hur mycket inblandning han hade i etableringen i Ogaden. Kanske var han med och beslutade om att den skulle ske, vilket företaget ju gjorde efter hans avgång. Nu har han valt att inte säga något om detta och det kan bero på att han skrivit på att inte göra det. Det borde han kanske säga något om.

Det jag kan ifrågasätta är om journalister ska riskera sina liv för att jaga nyheter. Hade de klarat sig så hade de blivit världskändisar för något helt annat. Nu kan vi bara hoppas på att de kommer hem med livet i behåll. Har de på något sätt haft något med den förbjudna gerillan att göra, så kan de ju inte berätta om det nu. Men väl hemma kan historien bli en helt annan när de väl skriver ned den, för det kommer de säkert att göra. Vi får kanske även höra Bildt berätta en hel del. Just nu är det kanske mycket farligt att överhuvudtaget att säga något som skulle förvärra situationen för de båda svenskarna. Detta måste alla tänka på.

Debatten om Juholts förhavanden fortgår

Annonser

Även om media inte skriver speciellt mycket om detta längre så fortgår den runt om i landet. Krönikor, bloggar och twitter diskuterar hans förehavanden fortfarande. Det många är upprörda över är att han tycks tro att det endast är hyran till lägenheten som drog upp alla upprörda känslor. Han säger att det endast var en fråga som drog upp till ett helt moln. Man undrar lite om han inte läser tidningar och följer sociala media. Det borde vara av stort intresse för en politiker att veta vad som sägs ute i landet. Någon socialdemokrat fnyste föraktfullt åt t ex att Bildt har en blogg och twittrar. Jag skulle vilja att fler var lika aktiva, så vi väljare kan se vad de gör och ställer sig i vissa frågor.

Jag har genom att läsa bloggar lärt mig att VU inte kan avsätta Juholt, vilket jag trodde och säkert många med mig. Det är endast kongressen som kan göra det, och nästa är 2013 vilket är mycket nära nästa val. Alltså har socialdemokraterna inget val, utan de måste leva med en partiledare de inte är nöjda med. Han hade kunnat avgå självmant men det vägrar han, i någon slags övertro på sig själv. Därför blev det denna kovändning från delegaterna i vu efter mötet. De var tvungna att ställa sig bakom honom, vad de än anser innerst inne.

En tråkig situation för alla dem som hade hoppats på något nytt och en nytändning inom partiet. Luften har gått ur alla och hur ska de kunna få tillbaka lusten, då ingen tror på Juholt längre. Ingen ser honom som en blivande statsminister utan nu får de uthärda åren fram till valet. Såvida han inte klantar sig ännu mer. Detta har han vetat hela tiden och därför kunde han säga i alla intervjuer att han inte planerar att avgå. Det är så man tycker synd om alla socialdemokrater, trots att de på grund av okunnighet gick med på att välja honom.

Nu har han gått med på att byta ut sin stab, anlita en mentor (Ingvar Carlsson) samt anlita coacher, åka runt för att bygga upp förtroendet igen. Men jag tror inte att han för ett ögonblick tänker fullfölja det, utan detta har han lovat för att lugna alla. Lite av det gör han och sedan kör han på som vanligt igen. En extreme makeover som vu vill se kommer aldrig att äga rum.