Alla förundersökningar mot Juholt läggs ned

Annonser

Anmälarna är inte berättigade att begära undersökning angående hyresbidrag, bilersättning eller studieresa (semester enligt Juholt själv). Det måste komma från någon part som har intresse av pengarna. Detta säger inte att han gjorde rätt eller att det är moraliskt riktigt att göra så. Inte ger det så bra signaler till väljarna heller för även om man inte är rättsligt dömd, kan man vara dömd i folks ögon. Nu slipper Juholt i allafall en rättslig process som med all säkerhet fått honom att avgå i förtid. Jag har sagt det förut och säger det igen att jag inte litar på honom, men jag ser hellre att han tvingas avgå på grund av inkompetens än detta.

Något jag reflekterar över är vilka signaler detta ger till folket. Antagligen spär det på politikerföraktet och ”att göra en Juholtare” blir ett begrepp för gemene man/kvinna. Inte bra alls. Nåväl det är något som socialdemokraterna får jobba på och fortsätter alla motsättningar inom partiet så kan jag bara tycka synd om Juholt. Att ”kriga” på två fronter har aldrig lett till seger. En annan sak jag känner är också det att jag är glad att inte vara politiker. Det är bättre att driva en blogg och kunna kritisera hur mycket man vill.

Moderaterna har valt ny partistyrelse

Annonser

Sammansättningen kritiseras av aftonbladet och till viss mån kan jag hålla med, då det inte finns mer än en som är av utländsk härkomst. Man svara med att de som valberedningen förslagit har valts på grund av kompetens och inget annat. Någon kvotering har inte gjorts. Alla utom en har högskoleutbildning och de flesta är civilekonomer. Det kan jämföras med den partistyrelse som socialdemokraterna har där meriten är att man sysslat med politik sedan unga år.

Man kan ju fråga sig om de som ska leda landet inte bör ha en högre utbildning av något slag. Då menar jag inte endast höskoleutbildning utan utbildning av alla de slag som gör att man klarar av att tackla svåra texter och kan bemöta andra politiker. Jag säger inte att en målare är mindre intelligent, utan att den miljö och de krav vi ska ha på en politiker kanske kräver utbildning inom teoretiska yrken. Allt beror väl också vilket område man ska agera inom.

I vilket fall som helst ser jag det inte som en nackdel att ha varit ute i yrkeslivet under flera år, istället för att ha haft politik som sitt yrke. När man ska behndla verkligheten bör man också ha erfarenhet av den. Samma gäller ju i näringslivet när man anställer någon på en chefsbefattning. Att då inte kunna något om ledarskap, lagar och författningar kan bli katastrof för företaget. Det krävs lite mer än ett brinnande intresse. Se bara hur det gått för Juholt sedan han tillträdde. Nu ska han få coaching och kanske även mer hjälp för att inte hamna i dessa situationer mer. Vi ska kunna lita på att de som sitter i riksdagen klarar av sina jobb.

Carl Bildt angående Lundin oil

Annonser

Igår skrev Carl Bildt detta inlägg angående sitt styrelseuppdrag i Lundin oil. Han anger vad som var på gång under den tid han arbetade där och varför. Visst kan man ifrågasätta varför man etablerar sig i länder med en odemokratisk regering, men som han säger så använder vi oss av de produkter oljebolag utvinner. Vi konsumerar och därför måste bolagen etablera sig i vissa delar av världen där dessa produkter finns. Det handlar enbart om affärer för dem och de mänskliga aspekterna överlåter de åt regeringarna.

Lite syniskt men tyvärr är det så och för att de inte ska fortsätta måste vi sluta att konsumera dessa produkter. Så vi ha del i det allihop. Angående de två journalisterna som sitter fängslade vill Bildt, göra klart att han är partisk så tillvida att han vill ha hem dem. Något som vi inte ska ifrågasätta då han arbetar för Sverige och vår regering. Skulle han inte göra det så hade han fått avgå som utrikesminister. Han arbetar inte för Lundin idag och har även sålt av sina aktier, så hans intressen ligger i att arbeta för regeringen. Precis som folk resonerar angående Juholts skuld, så är inte Bildt åtalad eller dömd, så då är han inte skyldig heller.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/10/20/jag-ar-partisk/

 

Fortsatt granskning av Juholt

Annonser

Det har kritiserats att Ericsson lagt ned åtalet mot Juholt i hyresaffären och nu ska överåklagaren granska ärendet. Samtidigt sker en granskning av hans bilersättningar och även studieresan till Vitryssland, där han fått ut för mycket pengar. Så Juholt kan verklligen inte pusta ut ännu utan skulle åtal väckas i något av dessa ärenden kommer det att osa hett runt honom igen.

Så tyvärr Juholt det är inte bara ett fel en gång du gjort, utan fler återkommande som vi undrar hur du tänkte då. Sedan ska du nog vara glad över att den som granskat dina bidrag inte gått längre tillbaka i tiden. Då kanske fler oegentligheter hittats. Ärlighet löndar sig i längden och oärlighet ska beivras. Sitter man på ett politiskt uppdrag, har man alltid fiender.

Dessa fiender verkar finnas både inom och utanför partiet och de ger sig inte i första taget. Att göra fel en gång kan väl förlåtas med tiden, men att göra det fler gånger blir svårt att förlåta. Då menar jag av de egna, hur svenska folket anser kan jag inte svara på. Det är nog tur att hans historia om tryckpressarna och fängelsevistelse i Polen inte är åtalbart också. Att ljuga ihop en spännande historia är inte straffbart, utan endast ledsamt.

Carl Bildt i intervju i Ekot

Annonser

Igår sände dagens eko en intervju med Carl Bildt där han tillstod, att han suttit i Lundin oils styrelse då man talade om prospektering i Etiopien. Ian Lundin säger i en intervju i tidningen Fakta att företaget är ingenjörer och inte kan påverka länders regeringar. Kritik har riktats mot Bildt att han inte gjort tillräckligt för de båda fängslade journalisterna, som tog sig in illegalt i landet. De är nu anklagade för terrorism och att ha tagit sig in illegalt och det sistnämnda erkänner de, men inte terrorism. Men de har tagit hjälp av gerillan i Ogaden och eftersom de räknas som terrorister så är det en grav överträdelse enligt landets regering.

Vissa journalister kräver att Sveriges regering ska trycka på mer än de gjort, men vi är ett litet land och kan inte agera själva utan behöver hjälp från fler inflytelserika länder. Visst ska journalister gräva fram sanningar, men jag kan ibland ifrågasätta om de ska riskera sina liv för att göra det. Nu verkar det vara som att det är Lundin oils fel att de två sitter fängslade där nere och det är inte sant. Hur vår regering arbetar med att få dem släppta, vet jag inte men att de gör det är jag övertygad om. Men det är ju tacksamt att detta hände nu så att fokus kan riktas mot andra hållet, nu när drevet släppt Juholt. Man kan inte bara kasta skit åt ena hållet utan det måste ske åt andra hållet med.

Jag håller med K-G bergström att om media vill försöka få upp ett drev mot Bildt så kommer de att misslyckas. Så länge han inte brutit mot någon lag kan de inte nå honom. I Ekots intervju märks det att detta är en intelligent och garvad politiker som ger klara svar och inte slingrar in sig i konsiga bortförklaringar. Det är bra att han gett svar på frågan om han satt i styrelsen och visste om att Lundin finns i Ogaden. Vad som sker i företaget idag kan han omöjligt ha någon kännedom om och därför blir det inget drev.